GÜNDEM: Üç ilde çatışma

Siirt ve Ağrı’da çatışma: Biri kadın 8 terörist öldürüldü. Siirt merkeze bağlı Ormanardı köyü kırsalında çıkan çatşmada 1′ i kadın 3 terörist etkisiz hale getirildi. Ağrı’da devam eden hav destekli operasyonda ise 5 terörist etkisiz hale getirildi.
Siirt ve Ağrı’da terör örgütünü darbe üstüne darbe vuruluyor. Siirt merkeze bağlı Ormanardı köyü kırsalında çıkan çatşmada 1′ i kadın 3 terörist etkisiz hale getirildi.

AĞRI’DA 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan terör örgütü PKK’ya yönelik Erzurum Bölge Jandarma Komutanlığı koordinesinde, Ağrı ve Erzurum İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı ekiplerce, dün Ağrı’nın Eleşkirt ilçesi kırsalındaki Kuzey Tepeleri Çepi Bölgesi’nde başlatılan operasyon devam ediyor.

Savaş uçakları ve Atak helikopterleri desteğinde yürütülen operasyonda, şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 5 oldu. Teröristlerden 2’sinin güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada, 3’ünün ise hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonda tespit edilen sığınakta ise akü, kask feneri, kuru fasulye, biber salçası, makarna, mercimek, deterjan, tuz, turşu, tencere, plastik tabak, çatal, kaşık, tornavida, mont, hortum ve branda gibi çeşitli malzemeler ele geçirildi. Malzemeler, Eleşkirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bölgede imha edildi.

ŞEHİT UZMAN ONBAŞININ KANI YERDE KALMADI

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde de Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın özel operasyon birlikleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca’nın şehit edilmesi olayının faili Xebat kod adlı Tanış Memiş ile birlikte 2 terörist etkisiz hale getirildi. Bir işbirlikçi de yakalandı. Milliyet