SPOR: Beşiktaş – Astra Giurgiu: 1-1

Beşiktaş, milli arada Romanya’dan Astra Giurgiu ile yaptığı hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş, milli maçlar nedeniyle Süper Lig’e verilen arada Romanya 1. Lig ekiplerinden Astra Giurgiu ekibiyle karşı karşıya geldi. Ali Şansdan’ın yönettiği karşılaşma Vodafone Park’ta oynandı ve 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı.

Teknik direktör Şenol Güneş stoper ikilisini Medel ve Necip ile oluştururken, genç oyuncu Fatih Aksoy’a bu kez sağ bekte görev verdi. Negredo, Lens, Talisca, Adriano, Tolgay ve Atiba gibi as oyuncuların yer aldığı ilk 11’de, lig ve Avrupa maçlarında görev almayan Mustafa Pektemek de oynama şansı yakaladı ve bir gol atma başarısı gösterdi. Şenol Güneş, Ricardo Quaresma’yı 2’nci yarıda oyuna dahil ederken 65’inci dakikadan sonra altyapı oyuncularına şans verdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 21’inci dakikada Mustafa Pektemek’in attığı gol ile 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğünde sonuçlanırken, Le Tallec ikinci yarının 59’uncu dakikasında Astra’ya beraberliği getiren golü attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Mustafa Pektemek Astra Giurgiu maçında sakatlandı.
Mustafa Pektemek, Beşiktaş’ın tek golünü kaydeden isim oldu. Karşılaşmanın 65. dakikasında Beşiktaş’ın Astra karşısında takımının tek golünü atan Mustafa Pektemek, sakatlanıp oyundan çıktı.
Deneyimli oyuncunun durumu, karşılaşmanın ardından yapılacak olan tektikler sonrasında belli olacak. Mustafa Pektemek, ligte Beşiktaş formasıyla fazla şans bulamazken, bu sezon ilk kez 11’de maça başladı.

FOTOMAÇ, SKOR