ALIŞVERİŞ: Moda dünyasının devi tacını kaptırdı!

Moda dünyası en çok satan parçaları belirledi. 2017’nin ikinci çeyreğini ‘hottest brand’ olarak tamamlayan Gucci, tacını Balenciaga’ya kaptırdı. Global moda arama motoru Lyst ve Business of Fashion tarafından analiz edilen en yeni verilere göre, Demna Gvasalia tarafından tasarlanan Balenciaga, Gucci’nin ‘The Hot Brand’ ünvanını elinden aldı.

Markaların yanı sıra bu çeyrekte, en çok satan parçalar da raporlandı. Bu kategoride de birinciliği kimselere vermeyen Balenciaga, ‘speed trainer’ modeliyle listenin en üst sırasına adını yazdırdı. Lyst, Gucci’yi istikrarlı bir marka olarak tanımlarken; Balenciaga’yı, Demna Gvasalia’nın modayı online’a taşıyan tasarımlarıyla birlikte, yeni logosu ve yaptığı işbirlikleriyle akıllarda yer eden bir marka olarak tanımlıyor.

Listedeki en büyük başarı hikayesi ise, Virgil Abloh’un Off-White’ına ait. Bir önceki çeyrekte 34. sırada yer alan marka, 31 basamak yükselerek listede 3. sıraya yerleşti. Off-White’ı, Gvasalia kardeşlere ait marka Vetements, Givenchy, Valentino ve ardından Saint Laurent takip ediyor.

VOGUE