BEŞİKTAŞ: İntikam alacaklarmış

AVM’de Baskınında Yakalanan Grup, ‘Hayalet’ Lakaplı Mafya Liderinin İntikamını Alacakmış 2 saat önce Bahçelievler’deki AVM’de yakalanan 11 kişilik grubun, geçen yıl Beşiktaş’ta öldürülen Hayalet lakaplı Azeri mafya liderinin intikamını almak için suikast hazırlığında oldukları ortaya çıktı.
Azerbaycan medyasına göre operasyonda gözaltına alınanlar, Rusya ve Kafkasların en etkili Azeri mafya liderlerinden Lotu Guli lakaplı Nadir Salifov’a suikast hazırlığındaydılar. Yine Azeri medyasına göre gözaltına alınanlar arasında geçen yıl Beşiktaş’ta öldürülen Azeri mafya babası Rövşan Canıyev’in kardeşi Namık Canıyev de var.
Bahçelievler’deki Ömür Plaza’da özel harekât ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri baskın yapmış, yeraltı dünyasında ‘ Şirinler Grubu’ olarak bilinen Mehmet Sabri Şirin ve yanındakiler gözaltına alınmıştı. Azerbaycan medyasında bu operasyona ilişkin önemli bir iddia ortaya atıldı. Buna göre gözaltına alınan ve aralarında Azerbeycanlıların da bulunduğu grup, Lotu Gulil lakaplı Azeri mafya lideri Nadir Salifov’a suikast hazırlığındaydılar. Salifov’un kaldığı evi basmak üzere hazırlanan 11 kişilik ekibe de geçen yıl Beşiktaş’ta öldürülen Azerbaycanlı mafya liderinin kardeşi Namık Canıyev liderlik ediyordu…
Namık Canıyev, 17 Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta öldürülen Azerbaycanlı mafya lideri ‘Hayalet’ lakaplı Rövşan Canıyev’in (Rövşen Lenkeranski) kardeşi… İddialara göre Canıyev ağabeyinin intikamını almak üzere Türkiye’deki Lotu Guli’nin peşine düştü ve Türk mafyasıyla da temas kurdu. Ömür AVM’de yakalandıkları sırada da bu suikast girişimiyle ilgili toplantı yapıyorlardı.
Rusya’da başlayan; Ukrayna, Gürcistan ve Türkiye’ye sıçrayan mafya hesaplaşmaları 16 Ocak 2013’te Rusya’nın önde gelen mafya liderlerinden Dede Hasan’ın öldürülmesiyle başladı. Hasan’ın öldürülmesini organize ettiği iddia edilen Rövşan Canıyev geçen yıl Beşiktaş’ta öldürüldü. Bu suikastin sorumlusu olduğu iddia edilen Lotu Guli’nin adamlarından Elşen Amircanski de Gürcistan’da 11 Eylül 2017’de öldürülmüştü.