Beşiktaşımız Avrupa’da

Bu yıl Allah nazardan saklasın Kartalımız Avrupa’da uçuyor hemde çok kararlı biçimde.Buna mukabil içerde ise maalesef iyi neticeler alamıyoruz, bunun yanında da hem hocamız, hem de futbolcularımız feci agresif ve stresli bu sebeple de neticesinde hocamız da futbolcularımız da kırmızılarla saha dışında.
Sevgili hocam, sen hakemle uğraşırsan rakibini de ufak tefek de olsa tahrik edecek hareketler yaparsan , eh futbolcunda yapar ve de bunun sonucunda mesela F.Bahçe maçı gibi alacağın maçı da verirsin sahadan da atılırsın neticesinde de Trabzon maçına çıkamazsın!
Bu stres ve agresiflik Avrupa maçlarında olmuyor, sebebi basit. 1- Hakemlere inanç var hata da yapsalar kötü niyet aranmadığından hem futbolcularımız hemde hocamız işi fazla uzatmıyorlar, oyunlarına daha fazla konsantre oluyorlar bu da başarının mimarı oluyor, tabii orada hakem ve UEFA’nın  cezaları kararlı, sert ve de en önemlisi eyyamsız.
2- Hocamız da kendini oyuna verdiğinden oyunu iyi yönetiyor, futbolcularını strese sokmadan oynatıyor, çoğu da üst düzeyde Avrupa takımlarının futbolcuları olduğundan basit oynayarak ağırlıklarını koyup gollerini atıyorlar.
Hep söylüyorum bu takıma geriye bir, orta sahaya bir ve forvete de süper bir golcü alınsa finali rahat görürdük ki ben bu yıl yine ümitliyim.
Şenol hocam geçen sene “Benim için lig Avrupa’dan önemli” demişti ama görülüyor ki bu yıl iş tersine dönmüş ki bence de doğrusu bu.
Türkiye’de şampiyonluk tabii önemli, ama kalitesi düşük bir ligde her takım bilhassa üçünden biri kesin şampiyon oluyor, ama Avrupa’da iş çok zor, bir GS’den başka kupa alan hatta finale giden yok.
Bu sebeple hem ülke puanları, hem kulüp prestiji, hem de büyük maddi getirileri dolayısıyla UEFA, hele Şampiyonlar Ligi çok çok önemli.
İnşallah bu yıl bu kupalarda finallere gider bayrağımızı Avrupa şehirlerinde dalgalandırırız.
Bir de şu Caner olayı içime hiç sinmedi, esasında alınması da içime hiç sinmemişti ya, onu da ayrı bir yazıda değerlendiririm.
Hadi Monaco’dan bir galibiyet daha, yolunuz açık olsun Kartallarım benim.
Cumhuriyetin 94. yılı kutlu ve mutlu olsun, Ata’mızı da 10 Kasım’da rahmetle, minnetle ve büyük bir özlemle anacağız, nurlar içinde yat ATATÜRK’üm. Seni hiç unutmayacak ve içimizde yaşatacağız.