SPOR: İddialara yanıt!

Beşiktaş’ın Aytemiz Alanyapor’u son dakikalarda gelen golle mağlup ettiği maçta değişiklik krizi yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre, Şenol Güneş’in oyuna almak istediği Medel ve Lens, tecrübeli çalıştırıcıya tepki gösterdi. Şenol Güneş maç sonrası konu ile ilgili açıklama yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından beIN Sports’a yaptığı açıklamada konu ile ilgili konuştu. Maçın son bölümünde Lens, Medel ve Necip’in ısındığını, kendisinin de oyuncu değişikliği yapmak için üç ismi de yanına çağırdığını belirten Şenol Güneş, şunları söyledi:

“Orta sahada oyuncu değişikliği yapmak istedim. Bunun Medel olabileceğini düşünmüştüm. Ancak ısınan oyunculara kimi oyuna alacağımı söylememiştim. Üç oyuncuyu da yanıma çağırdığımda Medel gelirken biraz ağır davrandı. Sanırım kendisinin girmeyeceğini düşündü. Medel öyle yapınca ben de oyuna Necip’i aldım. Büyütülecek bir durum yok. Ama ben çağırınca oyuncuların heyecanla gelmesini isterim.”

Güneş bir gazetecinin ‘Oyuna girecek oyuncular açısından bir karışıklık mı oldu, biz mi yanlış gördük?’ sorusuna şu açıklamayı yaptı:

“Her zaman olduğu gibi yanlış görmüşsünüz. Beş tane oyuncumuz ısınıyordu. Hangi oyuncu gelecekse hızlı gelmesini istedim. İsim söylenen oyuncu yavaş diğerleri hızlı gelir. Ben daha isim söylemedim. Orta sahaya bir oyuncu alacaktım. Tercim hakkım Necip’ti bu bir sorun mu?”

“Negredo’nun gol atması önemliydi”
Negredo’nun olumlu ve gayretli olduğunu kaydeden Güneş, “Onun adına sevindim, gol atamadığı için morali bozuktu. Kenarda kalıyor. Çok çalışıp iyi niyetli olduğu zaman karşılığını bulur. Geç bulur erken bulur. Yeni gelen arkadaşlarımızın takım ruhunu yakalaması için zaman var gibi. Onu da yakaladığımız zaman çok daha iyi olacağız” ifadelerine yer verdi. Talisca’nın çalışkan ve gayretliydi olduğunu ama üretken olmadığına değinen Güneş, “Biraz geç aldım onu dışarı şut atabilirdi. Hücum ediyorduk. Etkili katılımı cardı. Gayretli ama etkili değildi” dedi.

Güneş galibiyeti şu sözlerle değerlendirdi:
Dinamik bir takımla oynadık. 3-4 maçta geride olmasına rağmen yakalayabilen bir takımla oynadık. Bunun sonucunda kalemizde korner oldu ve pozisyon verdik, golü yedik. İkinci yarı daha iyiydik. Oyun üstünlüğünün skora yansıdığını düşünüyorum. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Topu iyi çeviremedik, yana ve geriye paslar yaptık.

“İşimize bakacağız”
Futbolun bir oyun olduğunun altını çizen Güneş, “Rakipler var. Bugün de savaşan iyi bir takım vardı. Temaslı oynamaya çalıştılar. Temaslı oynamadık zaman zaman. Oyuncularım iyi niyetli gayretli bugün de puan verebilirdik. Gençlerbirliği maçında 10 kişi kaldık. Zaman zaman 10 kişi kalabiliriz. Herhangi bir düşüncemi açıklamak istemiyorum. İşimize bakacağız. Monaco maçına döneceğiz” diye konuştu.

“Deplasmanda puan kayıpları yaşadık”
Hiçbir zaman taraftarların üzülmesini istemediklerini dile getiren Güneş, “Bugüne kadar üzdük. Deplasmanda puan kayıpları yaşadık. Deplasmanda bugün 3 puan aldık. Karabük’ü deplasmanda yenmiştik. Kayıp puanlarımızın çoğunu deplasmanda yaptık. Sabırlı olsunlar. Yönetime, oyuncularımıza güvensinler. Dışarıda oluşabilecek olumsuz havadan etkilenmesinler. Bu bir sabır işidir. Sabrı önemsiyorum. Çirkinlik yapmadan işimize odaklanacağız. Biz, bize yapılan haksızlığa sırtımızı dönüp işimizi yapacağız. Taraftarda takımına sahip çıksın. Lig bir maraton. Türkiye’de maalesef diğer takımları yok sayıyorlar. Büyük takımların daha iyi futbol oynaması gerekir o tartışılır, eleştirilir ama onlara saygısızlık yapmayı gerektirmez. Ailesine, kişiliklerine olumsuz bir ortam oluşturup bunlar üzerinden nemalanmak doğru değil” ifadelerine yer verdi.

“Talisca üretken değildi”
Talisca’nın çalışkan ve gayretliydi olduğunu ama üretken olmadığına değinen Güneş, “Biraz geç aldım onu dışarı şut atabilirdi. Hücum ediyorduk. Etkili katılımı cardı. Gayretli ama etkili değildi” dedi.

Babel’in cezasının verilip azaltılmasının kendisi dışında geliştiğini belirten Güneş, ”O oyuncu olmasa başka bir oyuncum oynardı. Benim konum değil. Caner yok şu an. Eleştirilir, tartışılır ama benim konum değil” açıklamasını yaptı.

SKOR, FOTOMAÇ