SPOR: İlhan Mansız Beşiktaş’ta!

Beşiktaş’ın efsane futbolcularından İlhan Mansız geri dönüyor. Beşiktaş’ın başarısında büyük rol oynayan ve Göztepe’de de istikrarı yakalayan Tamer Tuna’nın gitmesiyle Şenol Güneş’in yardımcısı kalmamıştı. Sezon başından beri istediği bir antrenör bulamayan tecrübeli teknik adamın bu sezonu yardımcısız geçireceği öğrenildi.

Ancak yönetim önümüzdeki sezon mutlaka Şenol Güneş’in yanına birinin getirilmesini kararlaştırdı. Gelecek sezon için ise Fikret Orman’ın da desteklediği sürpriz bir isim gündeme geldi.

2001-2004 yılları arasında Beşiktaş’ta oynayan İlhan Mansız’ın gelecek sezonda Şenol Güneş’in yardımcısı olması için görüşmeler yapıldığı belirtildi. Milli takımda ve Beşiktaş’ta başarılı bir kariyer geçiren İlhan’ın bu görevi kabul etmesi ve gelecek sezonda Şenol Güneş’in yardımcılığını üstlenmesi bekleniyor.

İlhan Mansız futbolculuk kariyerinde Beşiktaş’a Samsunspor’dan 3 milyon 750 bin Euro’ya gelmişti. Daha sonra Beşiktaş’ta yıldızı git gide parlamış, Dünya Kupası’nda Asyalılar’ın sevgilisi olmuş ve 2004 yılında şu sıralar Galatasaray’ın eski futbolcusu Podolski’nin forma giydiği Japonya takımı Vissel Kobe’ye 5 milyon Euro’ya transfer olmuştu. 42 yaşında olan Mansız, kariyerini Ankaragücü’nde noktalamıştı.

FANATİK