GÜNDEM: Belediye böyle topladı!

Sokak köpeklerinin toplanması sırasında sert müdahalelerin kullanılması meclis gündemine taşındı. İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesinde sokak köpeklerinin oklu iğnelerle vurularak toplandığı ve bazı köpeklerin yaşamını yitirdiği iddiaları Meclis’te tartışılıyor.

Sokak köpeklerinin toplanması sırasında veteriner hekim desteği alınmadığı, köpeklerin oklu iğnelerle vurulduğu ve bazı köpeklerin yaşamını yitirdiğine dair haberler üzerine CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Köpeklere kötü muamele yapıldığı iddialarını anımsatan Doğan, “Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Eyüp Sultan Belediyesi’nin sokakta yaşayan köpekleri kısırlaştırmadığı ve uzun süreden beri hayvanlara yönelik kötü muamele yaptığı yönünde tarafımıza bilgilendirme yapmıştır” dedi.

meclis
meclis

İnceleme başlatıldı mı?

Doğan, köpeklerin, her türlü hayvan haklarına uygun bir şekilde barınaklarda tutulmasının belediyelerin sorumluluğu altında olduğunu anımsatareak, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

– Eyüp Sultan Belediyesi’nin basına yansıyan uygulamaları sonucu yaşamını yitiren ve kötü muameleye maruz kalan köpek var mıdır? Bir inceleme başlatılmış mıdır?

– Hangi gerekçelerle köpekler belediye tarafından toplanmaktadır ve toplanan köpeklerin akıbeti ne olmuştur?

-Eyüp Sultan Belediyesi’nin sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için yeterli veterineri ve personeli var mıdır?

BİRGÜN