OTOMOBİL: Gelecek felsefesini taşıyan konsept!

Tokyo Otomobil Fuarı’nda sahne alacak olan LS+ tasarım ve teknolojisiyle Lexus’un önümüzdeki dönem planlarını taşıyor. Önümüzdeki 2-3 gün içerisinde çokça duyacağımız Tokyo Otomobil Fuarı duyurularına katılanlar kervanına Lexus da resmi olarak eklendi.

Diğer üreticilere oranla bu zamana kadar organizasyonla ilgili ciddi bir paylaşım yapmayan üretici görünüşe göre hamlelerini son güne saklamakla meşgul. Birçok markanın yaptığı gibi fuara gelecek vizyonuyla alakalı bakış açısını getirecek olan marka, LS+ ile bunu en tepe noktadan göstermeye başlıyor. Lexus’un yeni modellerde uygulayacağı tasarım dilinden detaylar barındıran konsept otonom teknoloji için de bazı ek parçalarla güçlendirilmiş durumda.

Lexus LS+ ile her açıdan gelecek
Konseptinin iç tasarımıyla alakalı herhangi bir paylaşımda bulunmayan Lexus bizleri daha çok dış tarafta düşündüğü yapıya odaklamayı tercih etmiş. “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.” felsefesinde kendisini geleneklerine bağlı kalarak geliştiren markanın artık ikonlaşmış ön ızgarası burada devamlılığını sürdürüyor.

Tasarımcıların bu yapıya eklediği detaylarsa aerodinamik yanal parça ve ışıklandırmalarda saklı. Hava girişlerinin sağlandığı bölümlerden başlayan bu değişim lazer ön ve arka ışıklandırmaların yapısıyla devam ediyor. Konseptin tasarımsal anlamdaki bir diğer dikkat çeken noktasıysa aynaların yerine kameraların kullanılması. LS+’ın teknolojik bölümünde sahip olduğu parçaysa “Otoyol Yardımı” olarak isimlendiriliyor. 2020’de piyasaya sunulacak olan sistem, otomatik olarak şerit değiştirme ve direksiyona müdahale etmeden kullanım imkânı sunarken öndeki aracı sürekli takip ederek mesafeyi otomatik olarak koruyor.








LOG