EĞİTİM: ‘5 Sektör 1 Kariyer’

Yıldız İşletme Kulübü, ‘5 Sektör 1 Kariyer’ etkinliği ile sektörlerinin öncü firmalarını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde buluşturarak katılımcıların bilgilendirmesini sağladı. Bu yıl 18-19 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘5 Sektör 1 Kariyer’ etkinliğinde, düzenlenen oturumlar sayesinde katılımcılar, söz konusu sektörler hakkında kapsamlı bilgiye sahip oldular. Davutpaşa Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte alanında uzman pek çok kişi konuk olarak ağırlandı.

“NASIL FARKLILAŞABİLİRİZ?”İ ARIYORUZ
Etkinliğin birinci gününün ilk oturumunda Eczacıbaşı Askaynak İnsan Kaynakları Müdürü Tuğçe Çakır İmirzi 5 Sektör 1 Kariyer etkinliği kapsamında katılımcılarla buluştu. İşe alım süreci konusunda katılımcıları bilgilendiren İmirzi, duyarlı ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine önem veren insanların her zaman bir adım önde olduğunu söyledi. Takım çalışmasının öneminin üzerinde duran Tuğçe Çakır İmirzi, “Takım çalışmasını öğrenebileceğiniz platformlarda çalışın.” tavsiyesinde bulundu. Soru-cevap şeklinde ilerleyen sunum, Proje Lideri Musa Ocak’ın fidan bağış belgesini takdim etmesiyle sona erdi.

RAKİPLERİNİZDEN FARKINIZ OLSUN
5 Sektör 1 Kariyer’in birinci gününün ikinci oturumunda PWC’den Deniz Zuhal Eren ve Serhan Sayar Yıldızlılarla buluştu. Konuşmasına genç ve dinamik bir şirket olduklarından bahsederek başlayan Eren ve Sayar, yaş ortalamalarının 30 olduğunu belirtti. Sermayelerini ve yatırımlarını insan üzerinde kurduklarını, bunun için tüm dünyaya yayıldıklarını belirttiler. Exchange programlarıyla yurt dışı imkanlarını Türkiye’ye getirdiklerini belirttiler. Her şeyi uluslararası standartlara göre yaptıklarını söyleyen Deniz Zuhal Eren ve Serhan Sayar’ın konuşmalarının ardından Proje Lideri Musa Ocak’ın fidan bağış belgesini takdimiyle söyleşi sona erdi.

YARINI DÜŞÜNEREK BUGÜN HAREKET EDİYORUZ
5 Sektör 1 Kariyer’in birinci gününün üçüncü oturumunda JTI Türkiye’den Yeşim Özüdoğru, sunumuna JTI’n dünyadaki ağından bahsederek başladı. 100’den fazla ulus, 120’den fazla ülkede yer aldıklarını belirtti. “Global bir skalada kişisel ilerleme sağlıyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Özüdoğru, şirketin sektöründe dünyada ilk 5’te olduğunu söyledi. Öğrencilere tavsiyeler vererek konuşmasını sonlandıran Yeşim Özüdoğru, “Farklılıklarınızı kabul edin. Başarı, işinizi severek yaptığınızda gelir.” dedi. Proje Lideri Musa Ocak’ın fidan bağış belgesini takdimiyle söyleşi sonlandı.

GÖKHAN TÜRKMEN SÖYLEŞİSİ
İlk günün son oturumunda başarılı sanatçı Gökhan Türkmen, yoğun ilgiyle etkinliğe damgasını vurdu. Müzik sektörünün dinamiklerinden bahseden Türkmen, söyleşiye soru-cevap şeklinde devam edilmesini istedi. Hiçbir zaman star olmak istemediğinden bahseden ünlü sanatçı, yola müzik öğretmeni olmak için çıktığını söyledi. Müzik sektöründe sanatçıların iyi niyetlerini suiistimal eden insanların olduğundan, doğru tercihler yapılması gerektiğinden bahsetti. “Daha önce hiç pes etme noktasına geldiniz mi?” sorusuna: “Pes etme noktasına çok geldim ancak işime olan aşkım bunu engelledi.” diyerek cevap veren Gökhan Türkmen, gençlere destek olmak adına eşiyle GTR Müzik adlı şirketi kurduklarını söyledi. Basın & Koordinatörü Baran Büyükbingöl’ün fidan bağış belgesini takdim etmesiyle söyleşi sona erdi.

DOĞRU ZAMANDA VE DOĞRU YERDE
İkinci günün son oturumunda Tekfen İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Erhan Hersek katılımcılarla buluştu. Samimi üslubuyla sözlerine şirketin kurulduğu andan ve izlediği politikadan söz ederek başladı. Kurulduğu zor zamanlardan günümüze kadar nasıl geldiğini çeşitli projelerle örnekleyerek açıkladı. İnşaat firmalarının askeriyeyle aynı metotla çalıştığını ve aynı disiplinli yapı içinde olduğunu belirtti. Zamanı kendilerinde en önemli faktör olarak gördüğünü ve en doğru zamanda en doğru kişiyi bulabilmek için şirketin geliştirdiği programlardan bahsetti. Stajyerlerinin fikirlerine oldukça önem verdiklerini ve yeri geldiğinde çok büyük sorumluluklar da yüklediklerinin altını çizdi. Kendi girdiği iş görüşmelerinde klasik sorulardan sormadığını, problem-çözüm şeklinde ilerlediğini söyledi. İngilizce bilmenin artık bir artı olarak sayılmadığını mutlaka başka bir dil de bilinmesi gerektiğini vurguladı. İkinci günün son oturumu, Proje lideri Musa Ocak’ın Erhan Hersek’e fidan bağış belgesini takdimiyle son buldu.