SPOR: Disiplin kuruluna sevk edildi

Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçında Caner Erkin, davranışlarından dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Karşılaşmanın 87. dakikasında gördüğü sarı kart sonrası hakem Mete Kalkavan’a ağır küfürler eden Beşiktaşlı futbolcunun bu eylemi, kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratsa da, hakem raporunda yer almadı. Bunun üzerine harekete geçen hukuk müşavirliği yayıncı kuruluştan görüntüleri istedi ve oyuncuyu inisiyatifini kullanarak “tedbirli” olarak disipline gönderdi.
Maç esnasında televizyona yansıyan görüntülerde hakem Kalkavan’ın arkasından, “Köpek, sen adam değilsin. Seni o… ç…u” şeklinde küfür eden Caner ile ilgili federasyon temsilcilerinin de rapor yazmaya yetkili olmadığı kaydedildi. Saha içinde yaşanan olaylardan hakemlerin sorumlu tutulduğu, temsilcilerin ancak saha dışında, koridorda, soyunma odası tünelinde tanıklık ettikleri disiplin eylemlerini rapor etme talimatı aldıkları vurgulandı.
Beşiktaş’ın beraberlik golünden sonra kayarak yardımcı hakeme doğru yönelen Caner Erkin’in buradaki el hareketi de hakem tarafından cezalandırılmadı. Ancak hukuk müşavirliğinin yaptığı değerlendirmede Beşiktaşlı oyuncunun eylemleri, talimatın “Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme” başlıklı 41. maddesi ve “Sportmenliğe aykırı hakaret” başlıklı 36. maddesi kapsamına alındı.

Ceza tartışması
Hakem Mete Kalkavan veya yardımcıları, Caner Erkin’in küfürlerini duyup, kırmızı kartla ihraç etmiş olsalardı, olay hakem raporuna da yazılacak ve Beşiktaşlı oyuncu çok ağır bir yaptırımla karşı karşıya kalacaktı. Kamuoyunun olayla ilgili tepkileri büyüyünce, hakem raporunda yer almamasına karşın Caner’in nasıl bir cezaya çarptırılacağı merak konusu oldu. İlgili maddeye göre deneyimli oyuncunun 3 ila 7 maç ceza alması gerekiyor. Federasyonun bu hamlesinden sonra PFDK’nın perşembe günü yapacağı toplantıda dosyayı incelemesi ve Caner Erkin ile ilgili kararını vermesi bekleniyor.

Güneş 1 maç ceza almıştı
Hatırlanacağı gibi son Fenerbahçe-Beşiktaş maçında konuk ekip teknik direktörü Şenol Güneş hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle tribüne gönderilmiş, çıkarken hakem Ali Palabıyık’a ettiği küfür televizyon görüntülerine yansımıştı. Bu sözleri hakem ve temsilci raporlarına geçmediği için deneyimli teknik adam sadece 1 maç ceza almıştı.

SKOR