KÜLTÜR: İngiliz ressamdan ‘Atatürk’ sergisi

İngiliz ressam Ned Pamphilon’un Atatürk’e duyduğu hayranlığı tablolarına taşıyor. Atatürk’e duyduğu hayranlıkla resmettiği eserlerini bir araya getiren Ned Pamphilon, ‘Cumhuriyetin Mimarı: Mustafa Kemal Atatürk’ sergisi 27 Ekim’de 42 Shops Art!SPACE Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama ve 10 Kasım’ı anma amacıyla hazırlanan sergi, 30 Kasım’a kadar 42 Shops Art!SPACE Gallery’de görülebilecek.
Ned Pamphilon’un eserlerinden oluşan sergi, Atatürk resimlerinin yanı sıra yeni çalışmaları da içeriyor. Atatürk’ün dünyanın her ülkesinde saygı gören vizyonerliği, liderliği, ülke sevgisi ve barışseverliğinin, özellikle bugünün tüm toplumları tarafından örnek alınması gereken en önemli ilkeler olduğunu düşünen Ned Pamphlion, eserleriyle de bu düşünceleri global anlamda görünür kılmayı hedefliyor.

1994’te ilk kez İstanbul’a gelen ve İstanbul ile Türkiye’nin güzelliğinden büyülenen sanatçı, 1995’ten bu yana İstanbul’la ilgili sayısız eser verdi. Zaman içerisinde Atatürk’ün hayatını okuyan, vizyonu ve düşüncelerinden çok etkilenen sanatçı, Atatürk’le ilgili ses getiren eserler ortaya koydu.

SÖZCÜ