DÜNYA: Olimpiyat şampiyonu da tacize uğramış

Olimpiyat şampiyonu genç atlet skandal tacizi itiraf etti. 2012 Londra Oyunları’nda altın madalya alan ABD jimnastik ekibinin bir parçası olan genç sporcu McKayla Maroney , spor dünyasında yaşanan taciz skandalını ortaya koydu. Maroney, 7 yıl boyunca antrenörleri tarafından tacize uğradığını açıkladı.

McKayla Maroney, 13 yaşında ABD jimnastik takımının doktoru Larry Nassar tarafından tacize uğradığını söyledi. Twitter üzerinden açıklama yapan Maroney “İnsanların böyle şeylerin sadece Hollywood filmlerinde olmadığını bilmesi gerekli. Bu her yerde oluyor” dedi.

Londra’da altın madalya almadan saatler önce bile Nassar tarafından tacize uğradığını söyleyen 21 yaşındaki sporcu, “Bana uzun uçuşlardan önce uyku hapı verdi ve ben onun otel odasında uyandım. Japonya’da yaşanan bu olayda beni tedavi ettiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl jimnastiği bırakan şampiyon sporcuyu taciz ettiği öne sürülen Dr. Nassar 30 yıl boyunca ABD Jimnastik Takımı’nda görev yapmıştı. Yaşadıklarından sonra depresyona girdiğini söyleyen Maroney, pedofili ve cinsel istismar suçlamalarından dolayı tutuklanan 27 Kasım’da cezası belli olacak Nassar’ı suçladı.

7 yıl boyunca tacize maruz kalan Maroney, başta ABD olmak üzere birçok ülkede kadınların yaşadıkları tacizi anlatan “Me Too” (Ben de) hareketi dolayısıyla kadınların seslerini çıkarması gerektiğini söyledi.

Maroney, Takım doktorunun kendisini Teksas’ta 13 yaşındaki Ulusal Takım Kampı’nda taciz ettiğini belirtirken kendisine ‘bunun tedavinin bir parçası olduğunu’ söylediğini aktardı.

Maroney, “Bütün yarışmalardan ve etkinliklerden önce fırsatını bulduğu zaman beni sözde tedavi etti. Londra’da altın ve gümüş madalya kazanmadan önce de beni taciz etti” dedi. Maroney, en ağır cinsel saldırının ise Tokyo’daki dünya jimnastik şampiyonasında yaşandığını vurguladı.

Maroney, topuğundaki rahatsızlık dolayısıyla doktorla görüştüğünü ve Nassar’ın elle kendisini taciz ettiğini söyledi.

Dr. Nassar üç ayrı çocuk pornografisi davası nedeniyle hapis cezası almıştı. Ayrıca 125’ten fazla kadın tarafından açılmış taciz davaları nedeniyle yargılanmasına da devam ediliyor.

MEDYA FARESİ