SİYASET: Kılıçdaroğlu konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK’nin basına kapalı bölümünde önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu kurmaylarına, “Bu yetkinin müftülüklere verilmesine neden ihtiyaç duyuluyor, bunu ısrarla, net bir yanıt alana kadar sorun. Nikah memurlarının eksik kaldığını ispat ederlerse, siz de toplumda yaşanacak gerginlik ve kutuplaşma yüzünden bu yetkinin müftülüklere değil muhtarlıklara verilmesi gerektiği önerisini getirin’’ talimatı verdiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK’nin basına kapalı bölümünde eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal sağlık durumu, ekonomi ve müftülüklere nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısı konuları masaya yatırıldı.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, eğitimde laiklikten uzaklaşıldığını belirterek, müftülüklere verilmesi öngörülen nikah kıyma yetkisiyle toplumun daha da kutuplatırılacağına dikkat çekti. Hükümetin gerekçe olarak yetersiz insan sayısını gösterdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu kurmaylarına, “Bu yetkinin müftülüklere verilmesine neden ihtiyaç duyuluyor, bunu ısrarla, net bir yanıt alana kadar sorun. Nikah memurlarının eksik kaldığını ispat ederlerse, siz de toplumda yaşanacak gerginlik ve kutuplaşma yüzünden bu yetkinin müftülüklere değil muhtarlıklara verilmesi gerektiği önerisini getirin’’ talimatı verdiği öğrenildi. Kötüye giden ekonominin gündeme geldiği toplantıda, ekonominin çöküşünün halka anlaşılır şekilde anlatılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, ‘’Sahada olun, ekonominin ne kadar kötü durumda olduğunu her ortamda halka duyurun. Halkın bunu çok iyi bilmesi gerekiyor’’ dedi. Baykal’ın sağlık durumunun ele alındığı toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun kişisel ziyaretler dışında CHP’nin kurumsal olarak da hastanede bulunmasını istediği öğrenildi. Genel Merkez yönetimi dönüşümlü olarak hastaneye giderek Baykal’ın durumunu yakından takip edecek. Tüm doktor milletvekilleri de hastanede hazır bulunarak dakika dakika Baykal’la ilgili tüm gelişmeleri Kılıçdaroğlu’na aktaracak.

CUMHURİYET