SİYASET: Kılıçdaroğlu muhtarlara seslendi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlara özel kanun sözü verdi. Kılıçdaroğlu, “Size gelen siyasetçilerden muhtarlara özel kanun talep edin. Ben CHP Genel Başkanı olarak bunun sözünü size veriyorum” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da kadın muhtarlara seslendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, muhtarlara özel bir kanun olması gerektiğini ve belediyelerin mahallelerle ilgili aldığı kararlar sırasında belediye meclisinde söz ve oy sahibi olması gerektiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir dönem muhtarlıklar kapatılsın mı dediler. Biz bunu şiddetle eleştirdik. Osmanlı’dan beri gelen bu kurumlar kapatılamaz dedik. Muhtarlıklar olmazsa ailede de demokrasi olmaz, kadın erkek eşitliği olamaz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

Ben neden dedim ki, muhtarlar bizim demokrasimizde en saf seçimle gelirler diye. Nedeni, bir partiye üye değilsiniz siz, veya üyesiniz siz partili olduğunuzu söylemiyorsunuz. Muhtarlık kurumu sıradan bir kurum değildir. Muhtar, mahallesini en iyi bilen kişidir.

Neden kadın milletvekili sayısı artmıyor? Siyasi partiler yasası değişecekse biz buna hazırız.

Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Ama seçimlerde değil, bunun için siyasi partiler yasasının değişmesi lazım.

Kadın milletvekili sayısı artmalı. Biz buna hazırız. Kendi tüzüğümüzde bunu getirdik. Kadın kotası demiyoruz, cinsiyet kotası diyoruz, buna dikkat edin. Bunun sözünü CHP Genel Başkanı olarak veriyorum.

Türkiye’de 50 bin 207 muhtar var. Ama kadın muhtar sayısı çok az. Bunun önümüzdeki yıllarda 5 bine 10 bine çıkması lazım.

Herhangi bir siyasetçi kapınızı çaldığında şunu deyin: Muhtarlarla ilgili tek kanun sözünü isteyin. Ben Kılıçdaroğlu olarak bunun sözünü veriyorum. Muhtarlarla ilgili tek bir kanunun olması lazım.

CUMHURİYET