OTOMOBİL: Rekor fiyat!

Fabrikadan çıktığı ilk günkü gibi korunan F1 koleksiyonerlerin gözden kaçıramayacağı temizlikte. Saklı cennet; Sadece 240 kilometrede olan 1997 McLaren F1 rekor fiyata satışa çıktı.

Bruce McLaren tarafından yaratılan performans krallığı bizlere bu zamana kadar sayısız müzelik otomobil sundu ve bir dünya rekortmeni olarak McLaren F1 de bu listenin en başında olmayı hak ediyor. Gordon Murray ve McLaren ortaklığıyla hayata geçirilen F1, 1992-1998 yılları arasında üretim bandındaydı.

Altı yıllık hayatına 391 km/s‘lik hız rekorunu da ekleyen F1 günümüzde koleksiyonerlerin de sıkı takibinde olan araçlar arasında. Toplamda sadece 106 adet üretilmiş bir McLaren söz konusu olunca normal karşılayabileceğimiz bu durumda, pek fazla satılık ilanı görmemiz her zaman mümkün olmuyor.

Sizlerle şu an paylaşmakta olduğumuz 1997 model yıllı F1 ise dünyanın en temiz ve ne düşük kilometreli örneği olma konusunda fazlasıyla iddialı.

İlk görüldüğünde akıllara “Acaba restore mi edilmiş?” sorusunu getiren bu F1 daha önce hiç kimse tarafından kullanılmadığını altını çizerek belirtmek gerekiyor.

Yani karşımızda kelimenin tam anlamıyla saklı bir cennet var. Tom Hartley isimli bir satıcı tarafından satışa çıkartılan aracın kilometre değeriyse sadece 240’da. Fabrikadan çıktığı ilk günkü gibi baştan aşağı orijinal olan aracın koltukları da koruma amaçlı kaplanmış durumda.

McLaren’ın alıcılarına araçla birlikte sunduğu özel yapım TAG Heuer saati dahi korunan araç için talep edilen miktarsa biraz iç gıdıklar cinsten. Tam tamına 15,6 milyon dolarlık rekor fiyatla alıcısını bekleyen bu F1 örneği markanın yöneticilerinin bile kıskanacağı yapısıyla ne kadar vitrinde duracak hep birlikte göreceğiz.




LOG