SPOR: Beşiktaş tarih yazıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi G grubu 3. maçında Beşiktaş, Fransız ekibi Monaco’yu 2-1’lik skorla mağlup ederek, gruplardaki 3. galibiyetini aldı. Siyah-beyazlılar alınan bu sonuçla devler ligi gruplarında ilk üç maçını kazanan ilk Türk takımı oldu.
UEFA Şampiyonlar Ligi G grubu 3. mücadelesinde Beşiktaş, deplasmanda Fransız ekibi Monaco’yu Cenk Tosun’un golleriyle 2-1 mağlup ederek, bir ilke imza attı. Siyah-beyazlılar, Monaco karşılaşmasından aldığı galibiyet ile gruptaki puanını 9’a yükselterek, Türk futbol tarihinde Şampiyonlar Ligi’nde gruplarında ilk üç maçını kazanan ilk Türk takımı olma unvanını aldı.
Süper Lig’de son 3 haftadır kazanamayan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde ise tam tersi bir grafik çiziyor. Siyah-beyazlılar, ligde Fenerbahçe derbisinde alınan mağlubiyetten sonra Şampiyonlar Ligi’nde sahasında RB Leipzig’i 2-1 mağlup etti. Ligin 7. haftasında karşılaştığı Trabzonspor mücadelesinden de 2-2’lik beraberlikle ayrılan Beşiktaş, 8. haftada da Gençlerbirliği deplasmanından 2-1’lik mağlubiyet aldı. Ligde son 3 haftada 8 puan kaybeden Kartal, Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarından sonra devler liginde deplasmanda Monaco’yu 2-1 mağlup ederek, Şampiyonlar Ligi’nde fark oluşturdu.
Beşiktaş’ın Gaziantepspor’dan transfer ettiği milli oyuncu Cenk Tosun, siyah-beyazlı forma ile gollerine devam ediyor. İngiliz ekiplerinin radarında olduğu konuşulan milli golcü Cenk Tosun, Şampiyonlar Ligi G grubu 3. maçında deplasmanda oynanan Monaco karşılaşmasında 2 gol atarak, takımını sırtladı. Şampiyonlar Ligi’nde yükselişini sergileyen Cenk, devler liginde oynanan 3 maçta 3 gol, 1 asistlik performans ile değerine değer kattı. Fotomaç