MEDYADAN: Rezalet!.. Havale geçiren kadını malzeme yaptılar

Türkiye Gazetesi, havale geçirip sakat kalan kadını bilmece malzemesi yaptı. Türkiye gazetesi iki yaşındayken havale geçirip komada kalan, daha sonra da konuşma ve işitme yetisini kaybeden sakat kadını bilmece malzemesi yaptı. Gazetenin de bağlı bulunduğu İhlas Holding bünyesinde faaliyet gösteren İHA, dün Aydınlı Hatice Demircioğlu’nun durumunu haberleştirdi.

Haberde Demircioğlu’nun 1978’te yüksek ateşe bağlı olarak havale geçirdiği, hastaneye ulaşım olmaması nedeniyle tedavi edilemediği, daha sonra yüksek ateşe bağlı menenjit hastalığına yakalandığı, bir süre komada kaldıktan sonra da uyandığı belirtildi.

Ayrıca 41 yaşındakinin kadının konuşma ve işitme yetilerini kaybettiği, gelişim bozukluğu nedeniyle ‘dokuz yaşındaki bir çocuk gibi göründüğü’ belirtildi.

Haberde kadının annesi Müzeyyen Mamacıoğlu’nun “Ölmekten değil, kızımdan önce ölmekten korkuyorum” sözlerine yer verildi.

Kıskandıran espri yeteneği!

Haber bugün bazı gazetelerde yayınlandı. Türkiye gazetesi de haberi ilk sayfadan anonsladı.

Ancak gazete, kadının çektiği zorlukları ön plana taşıyan bir habercilik yerine Demircioğlu’nuın görüntüsünü bilmece malzemesi yaptı.

Haber, ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışmasına atıf yapılarak okura sunuldu. Gazete, ilk sayfada kadının fotoğrafının üzerine ‘Hatice sizce kaç yaşında’ yazarak okura bir soru yöneltti.

Türkiye, şıklar da sundu: “A.5, B.10, C.41, D.23.” Cevap isteyenler sayfa 11’e yönlendirildi.

DİKEN