AKTÜEL: Bodrum yandı mı yaktılar mı?

Bodrum’daki yangının bilançosu ağır oldu, 90 hektarlık alan küle döndü. Yangın gün aydınlanırken söndürülebildi. Sabah çekilen bir kare ise her şeyi anlatıyordu… Muğla’nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yangın 11 saatlik çalışma sonrasında söndürüldü.

Turgutreis mahallesi Akyarlar mevkisinde akşam saatlerinde başlayan yangında yaklaşık 90 hektarlık makilik ve otluk alanı küle çevirdi. Rüzgarın da etkisi ile bir türlü söndürülemeyen 11 saatlik çalışma sonrasında söndürüldü.

TATİL SİTELERİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Hızla büyüyen alevler tatil sitelerinin 50 metre yamacına kadar yanaştı. Akut ekipleri Tatil sitesinde yaşayan vatandaşları tedbir amaçlı tahliye etti. Tatil sitesinde hazır bekleyen İtfaiye, Orman ve Akut ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Büyük bir alana yayılan alevleri söndürmek için seferber olan ekiplere site sakinleri de yardım etti. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevleri söndüren ekipler 11 saatlik çalışma sonucunda yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması başlattı. Saat gece 03:15’de söndürülen yangından can ve mal kaybı yaşanmadı.






ABC GAZETESİ, Fotoğraflar HABERTÜRK