BEŞİKTAŞ: Usta haberciye büyük vefa

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar geçtiğimiz Ağustos ayında hayatını kaybeden TRT’nin efsane spikerlerinden Mesut Mertcan’nın Adana Seyhan’da bulunan mezarını ziyaret etti. Başkan Hazinedar ünlü spikerin mezarının yapılması için talimat verdi. Beşiktaş Belediye tarafından saygı gecesi düzenleneceğini söyledi.
Başkan Hazinedar: Mezarını görünce içim sızladı, mezarını yaptıracağım
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Adana’da bir dizi ziyaretlerde bulundu, daha sonra Seyhan İlçesi’ne geçerek ünlü TRT spikeri Mesut Mertcan’nın mezarını ziyaret etti, dualar okudu. Mezarın bakımsızlığı olduğu söyleyen Başkan Hazinedar en yakın zamanda mezarın ünlü spikere yakışır bir biçimde yaptırılacağının sözünü verdi, konuşmasını şu şekilde sürdürdü. “Yaşarken de ölürken de insanların kıymeti bilinmiyor. Bir vefa gecesi yapılsa da tüm dostlarımla orada buluşsam demişti TRT’ye çıktığında. O geceyi yapacağım. Mezarını görünce içim sızladı, mezarını da ben yaptıracağım’’ dedi.
Başkan Hazinedar, İstanbul’a davet etmiş son kez TRT ekranlarında haberleri sunmuştu
Eski TRT Baş Spikeri Mesut Mertcan geçen sene bir gazeteye verdiği röportajda, Adana Huzurevi’nde zor günler geçirdiğini ve son isteğinin TRT’de ekranlarında haber sunmak olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar bu isteğe kayıtsız kalmamış, ünlü spikeri İstanbul’a davet etmişti. TRT’nin eski ana haber spikeri Erhan Çelik’te ‘’koltuğum sizindir ustam’’ diyerek Mesut Mertcan’ı TRT ekranlarına davet etmiş ikili beraber haber sunarak, ünlü habercinin son isteği yerine gelmişti. Aynı günün akşamında Beşiktaş Belediyesi tarafından Mesut Mertcan anısına yemek verilmiş, Türkiye’nin önde gelen gazetecileri, televizyoncuları davet edilerek bir vefa gecesi düzenlenmişti. Mesut Mertcan 25 Ağustos 2017 tarihinde 71 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Aynı zamanda ünlü spiker, 12 Eylül Askeri Darbesini TRT İstanbul radyosundan okunmasıyla da hafızalara kazınmıştı.