AKTÜEL: Meteoroloji’den sel uyarısı!

İstanbul ve çevresi olmak üzere kuvvetli sağanak yağış Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alacak. Türkiye, yağmurlu havanın etkisinde olacak. Sıcaklıklar batıda 4-6 derece düşüyor. Batı kesimleri çok bulutlu. İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. İşte tüm Türkiye’de hava durumu.

Yağışlar özellikle Marmara’da Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yoğunlaşacak. Meteorolojiden Marmara için sel ve su baskını uyarısı geldi. Yağış anındaki kuvvetli rüzgara da mutlaka dikkat edilmeli. Çatı uçması ve baca zehirlenmelerine de dikkat edilmeli. Hava sıcaklığı, İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Trakya ile Batı Akdeniz’de 4 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Ege, Batı Akdeniz ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli, Edirne, Kırklareli ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

SÖZCÜ