KÜLTÜR: Batık adanın kadınları

Daire Sanat Galeri, Cihangir’deki yeni mekânının kapılarını 7 Ekim – 11 Kasım tarihleri arasında “Bir Batık Ada ve Yüzeyde Kalma Taktikleri” adlı sergi ile açıyor.

​“Bir Batık Ada ve Yüzeyde Kalma Taktikleri”, Sibel Horada’nın davetiyle bir araya gelmiş on bir kadın sanatçıdan oluşan bir sergi. Tema olarak 11. yüzyılda art arda gelen depremlerin sonucunda sular altında kalan bir ada ziyaret ediliyor. Yüzyıllardır denizcilerin varlığını bildiği varsayılan bu adanın halen İstanbul açıklarında denizin ortasında bir resif olduğu beliriyor. Vordonissi adıyla anılan bu kaya rivayete göre doğu ve batı kiliseleri arasında günümüze kadar süren bir yarılmaya yol açan meşhur Istanbul Patriği Phoutius’un sürgün yıllarını geçirdiği manastırın kalıntılarını barındırıyor.

Hera Büyüktaşçıyan, Balca Ergener, Nazlı Gürlek, Sibel Horada, Evrim Kavcar, Didem Özbek, Yasemin Özcan, İz Öztat, Ülgen Semerci, Julie Upmeyer ve Dilek Winchester’ın yapıtlarının yer aldığı sergi aynı zamanda 15. İstanbul Bienali komşu etkinliği.

Artful Living