TURİZM: Türkiye’de o listede!

Dünyanın en iyi restoranlarının belirlendiği ve dünyanın en prestijli restoran ödülü The 2017 World Luxury Restaurant Awards’ın Galasında Antalya’ya iki ödül geldi. Kaleiçi’nde Alp Paşa Boutique Hotel bünyesinde bulunan restoranlardan Du Bastion Fine Dining Restaurant En İyi Ambiyans/Romantik Atmosfer ve En İyi Akdeniz Mutfağı kategorilerinde ödül alırken, otelin diğer bir fine dining restoranı Gazetta Brasserie & Bar ise En İyi Ambiyans/Romantik Atmosfer ve En İyi İtalyan Mutfağı kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Du Bastion ve Gazette Brasserie, tarihin izlerini günümüze kadar getiren Antalya’nın en gözde bölgesi Kaleiçi’nde hizmet veriyor. Her iki restoranda dünyanın en ilgi çekici ve eşsiz tatlarını deneyimli şeflerin hazırladığı muhteşem tasarımlarla misafirlerine sunuyor. Akdeniz mutfağını özleyenleri Du Bastion, İtalyan’ın eşsiz tatlarının tutkunlarını ise Gazetta Brasserie üstün hizmet standartlarıyla eşsiz anlar yaşatmak için bekliyor.

BÜYÜLEYİCİ ROMANTİK BİR ATMOSFERDE UNUTULMAZ AKŞAM YEMEĞİ DU BASTİON’DA
Canlı piyano dinletisi eşliğinde nostaljik ve mum ışığında romantik bir atmosferde muhteşem tatların damağınızda bırakacağı büyüleyici etki ile lezzet şölenine doğru yola çıkarken, size düşen tek şey ise bir an için gözlerinizi kapatıp, o anın tadını çıkarmak olacak. Tarihi ve gerçekçiliğin yanı sıra hafif ve ferah bir ortam yaratılmaya özen gösterilen restorana girdiğinizde her zaman oradaymış hissi veriyor. Çok sade bir iç mimari gibi görünen mekânda detaylarda çok ayrıntı var. Akdeniz kültürünü ve atmosferini özgün bir sentezle Antalya’ya taşıyan Du Bastion, otantik ortamıyla misafirlerinin ruhuna sihirli bir gülümseme ile dokunuyor.
Akdeniz mutfağından lezzetlerin yer aldığı Du Bastion’un mutfak kültüründe hafiflik ve sadelik hâkim. Kendi deyimleri ile ‘adapte edilmiş, insan dostu ve hafif’ bir menü servis ediliyor. Du Bastion, alışıla gelmiş tatları kendi yorumlarıyla ele alıp, bunları yenilikçi gastronomi anlayışı ve klasik pişirme metotları ile birleştirilerek misafirlerine sunuyor. Bir birinden özel sunumlarla hazırlanan lezzetler büyüleyici kokularıyla iştahınızı kabartacak ve başınızı döndürecek.

İTALYAN MUFTAĞININ EŞSİZ LEZZETLERİ TARİHİ ATMOSFERDE GAZETTA BRASSERİE’DE
Gazetta’nın mutfağı işletmecisinin yurt dışındaki restoranlarında da görev almış Romalı İtalyan şefe emanet. İtalyan mutfağının en iyi örneklerini sunan menüsü, zengin şarap kavı ve şehrin merkezindeki sürpriz arka bahçe konumu ile Gazetta Brasserie, misafirlerine lezzet dolu bir deneyiminin kapılarını aralıyor. Neşeli ve iştah açıcı buluşmaların, keyifli anların, arkadaş buluşmalarının, iş çıkışlarının, hafta sonu partilerinin vazgeçilmez noktası Gazetta; Kaleiçi’ndeki benzersiz konumu, özgün bar konsepti ve canlı müzikleriyle eğlence tutkunlarına ayrıcalıklı anlar yaşatıyor. Mevsiminde yetişmeyen hiçbir ürün, konserve, kurutulmuş ve dondurulmuş malzemelerin kullanılmadığı Gazetta’nın menüsünde mekânın da en dikkat çekici noktalarından birine konumlanmış, yüzde 100 odunla çalışan pizza fırınından çıkan enfes pizza seçenekleri dikkat çekiyor. Gazetta’nın menüsünde öne çıkan lezzetler; balzamik ve Trüf yağlı taze dövülmüş Dana Carpaccio, Biftek parçaları, Roka ve Permasan Peynirli Pizza Gazetta, ana yemek olarak Porçini Mantar Sos veya Gorgonzolo Soslu Dana Bonfile ve Deniz Levreği, tatlı olarak ise İtalyanların tarihi tatlılarından ev yapımı Tiramisu ve Panna Cotta yer alıyor. Modern, şık ve sade çizgileri konforla buluşturan Gazetta Brasserie’nin mekanı hareketlendiren özel aydınlatmaları, sıcak bir ambiyans yaratıyor.

TURİZM AKTÜEL