SAĞLIK: Yaratıcılığınızı ve beyin gücünüzü arttırın!

Hayat her zaman adil davranmıyor. Öğrenciyseniz ve özellikle stresli bir işte çalışıyorsanız kendinize vakit ayırmak zorundasınız. Aksi takdirde yaptığınız iş ne olursa olsun verim almanız mümkün değil. İşte önerilerimiz;

Mola Verin:

Patronlar çalışanlarından istedikleri şeylerin hemen o anda olmasını isterler. Bu her zaman böyledir. Ancak bir işi çabuk yapmak değil, doğru yapmak marifettir, aklınızdan çıkarmayın. Küçük molalar vererek çalıştığınızda hem daha keyifli, hem de daha yaratıcı ve isteyerek çalışacaksınız, bizden söylemesi. Bahsettiğimiz molalar yarım saatlik molalar değil elbette. İhtiyacınız olan süre maksimum 10 dakika.

Yürüyün:

Yaratıcılığınızı arttırmak istiyorsanız, yürüyeceksiniz. Sürekli oturarak çalışmak beyninizi daha çok yormanıza sebep oluyor. Vücudunuzun oturmanın etkisiyle ağrıdığını ve size sinyal verdiğini hissettiğiniz anda yapacağınız 6 dakikalık ofis içi bir yürüyüş sizi bütün dertlerden kurtaracak, garanti ediyoruz.

Etrafınız Yeşil Olsun:

Doğada olmak, hatta doğa fotoğraflarına bakmak bile sizi stresten uzaklaştırır. Yaratıcılığınızı ve beyin gücünüzü arttırmak istiyorsanız etrafınızı yeşille donatın. Belki iş yeriniz binalar arasında ya da home office çalışıyorsunuz, o zaman da yapmanız gereken masanızı küçük çiçeklerle donatmak.

Biraz Kestirin:

Kısa uykular, beynimizin uyanıkken sürekli açık tuttuğu bölümlere mola verdirtiyor. Aslında uykuya dalma hissini tam olarak yaşamasanız bile, gözlerinizi kapatıp beyninizi dinlendirmeniz yeterli olacak. Bunu yaptığınızda daha da sersemlemiş hissetmemek için 30 dakika ile sınırlı tutmalısınız.

Arkadaşlarınızla Takılın:

Uzun ve yorucu ya da okul günlerinden sonra hemen koşa koşa eve dönmek doğru bir yol değil. Günümüzün koşturmalı hayatında bir noktadan sonra hayatınızın sadece okul-ev ya da iş-ev olduğunu farkedersiniz. Bu durumu engellemek için mümkün olduğunca arkadaşlarınızla zaman geçirin. Havadan sudan konuşun, olabildiğince muhabbet edin ama asla iş konuşmayın.

GQ TÜRKİYE