SPOR: Potanın Kartalları şampiyon!

Beşiktaş Sompo Japan, TÜBAD Turnuvası final maçında Gaziantep Basket’i 72-67 mağlup ederek şampiyon oldu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Beşiktaş Sompo Japan; Ryan Boatright, DJ Strawberry, Erkan Veyseloğlu, Earl Clark ve Sertaç Şanlı beşiyle başladı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarını Sertaç Şanlı ile kazanan Potanın Kartalları, bu bölümde DJ Strawberry ve Earl Clark ile hücumda etkili oldu. Mücadelenin ilk çeyreği 16-16 eşitlikle sona erdi.

Karşılıklı kazanılan basketlerle başlayan ikinci çeyrekte Beşiktaş Sompo Japan, Augusto Lima ve Ömer Utku Al ile hücumda etkili oldu. Son 5 dakikaya 26-26 eşitlikle girildi. Çeyreğin son dakikalarında savunmada basit hatalar yaparak skor üstünlüğünü rakibe kaptıran siyah-beyazlılar, soyunma odasına 40-35 geride girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına Beşiktaş Sompo Japan; Ryan Boatright, DJ Strawberry, Jon Diebler, Kyle Weems ve Augusto Lima beşiyle çıktı.

Savunmaların öne çıktığı üçüncü çeyrekte pota altını etkili kullanan Beşiktaş Sompo Japan, farkı eritmeyi başardı ve son bölüme 52-52 eşitlikle girildi.

Son çeyreğe Beşiktaş Sompo Japan, Sertaç Şanlı’nın pota altından bulduğu basketle başladı. Ryan Boatright’ın basketleriyle öne geçmeyi başaran siyah-beyazlılar, son 3 dakikaya 65-61 üstünlükle girdi. Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmadan 72-67 galibiyetle ayrılarak TÜBAD Turnuvasını şampiyon olarak tamamladı.

Mücadelede en skorer olan oyuncu; 14 sayı ve 8 ribaundla yıldızlaşan Augusto Lima olurken onu; 12 sayıyla Ryan Boatright ve 9 sayıyla da Sertaç Şanlı takip etti.

Turnuvanın MVP’si başarılı basketbolcusu Sertaç Şanlı şeçildi.









BEŞİKTAŞ JK