SİYASET: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin, Külliye’de yaptıkları görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vlademir Putin Külliye’de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ele alınan konular ortak bir basın açıklamasıyla değerlendirildi.

Açıklamalardan satır başları şöyle:

Erdoğan: “Değerli dostum Sayın Putin’i ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. İkili ilişkilerimiz ve bölgesel gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduk. Bu yıl içerisinde değerli dostumla 5. kez bir araya geliyoruz.

Önümüzdeki yıl konsey toplantısı sebebiyle Sayın Putin’i yine ülkemizde ağırlayacağız.

kili ticaret hacmimizde bu yılın ilk aylarında yakalanan yüzde 22’lik artıştan memnunuz. Daha önce 100 milyar dolar gibi bir hedef belirlemiştik. Bu hedefe inşallah ulaşacağız.

İkili ilişkilerimizde enerji önemli bir yere sahip. Türk akımı ve Akkuyu nükleer enerji santralinde bazı aksamaların olduğunu gördük onlara da müdahale edeceğiz.

REFERANDUM MESELESİ
Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz. Referandumun uluslararası hukuk bakımından hiçbir meşruiyeti yoktur. Kişisel çıkarlar uğruna hiç kimsenin bölgemizi ateşe atmaya hakkı yoktur. Referandum sonrası hassas dönemde özellikle IKBY’nin daha vahim hatalar yapmasının önüne geçmemiz gerekiyor.

Astana toplantılarından da memnuniyet duyuyoruz.”

PUTİN’İN AÇIKLAMALARI
Rusya lideri Putin ise şu açıklamaları yaptı: ” Özellikle Suriye’de krizin çözülmesi noktasında çalışmaların etkinleştirilmesi konusunda anlaştık. İkili ticari ilişkilerimizi de değerlendirdki. Bu sene zarfında önemli derecede tyicaret hacmimiz arttı. Geçen yıl düşmüştü. Ama telafi ettik. Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı büyük oranda arttı. Bu sayın Erdoğan’la vardığımız mutabakat sayesinde gerçekleşti.

Enerji konusunda da projelerimiz programa göre ilerlemeye devam ediyor. Akkuyu’yu daha kısa süre içerisinde bitirmek istiyoruz.”

EN SON HABER