OTOMOBİL: Kendi kendini kullanıyor!

Almanya’da yer alan fabrikada üretimi devam eden yeni S-Serisi belli bir aşamanın ardından kendi işini kendisi görüyor. Üreticilerin karşımıza çıkardığı her yeni jenerasyonda daha da akıllanan otomobillerin gelecekleriyle ilgili artık çok net bir fikrimiz var; “Otonom sürüş teknolojisi.” Bu parola üzerinde emin adımlarla ilerleyen üreticilerin başında da sınıfın liderleri arasında olan Mercedes geliyor.

Geçtiğimiz yıl yeni nesil E-Serisi ile otonom sürüş konusundaki güncel teknolojisini karşımıza çıkartan marka nisan ayında tanıtımını gerçekleştirdiği yeni S-Serisi‘nde teknolojisinin üzerine neler kattığını gözler önüne serdi. Halihazırda üretim bandında yer alan 2018 S-Serisi, kendi kendini kullanma noktasında geldiği noktanın en güzel örneğini paylaşılan videoda gösteriyor.

Almanya’nın Sindelfingen kentinde yer alan fabrikada üretim süreci devam eden otomobiliyle ilgili videoyu resmi kaynakları üzerinden paylaşan Mercedes, üretim bandından sonraki yükleme işleminin geri kalanını S-Serisi’nin bizzat kendisine emanet etmiş durumda. Yaklaşık 1,5 kilometrelik bir mesafeyi manevraları da dahil olmak üzere kendi başına tamamlayan S-Serisi’nin yolcu koltuğundaysa markanın uzmanlarından Markus Schäfer oturuyor. Yeni seriyi “Sınıfında konfor, güvenlik, bağlanılabilirlik ve otonom teknoloji bazında standartları belirleyen.” şeklinde tanımlayan Mercedes, amiral gemisini önümüzdeki günlerde Avrupa’da satışa sunacak. Sözü fazla uzatmadan sizleri başrolünde S 560 4MATIC‘in yer aldığı otonom sürüş keyfiyle baş başa bırakalım.

LOG