KÜLTÜR: İstanbul KısaKes’iyor!

Bu yıl 25-30 Eylül tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kısa Film Festivali “KısaKes” başlıyor… Beşiktaş Belediyesi’nin de sponsorları arasında yer aldığı KısaKes Kısa Film Festivali 25 Eylül Pazartesi günü Ortaköy Feriye Sineması’nda kapılarını açacak. Festival, tüm sinemaseverlere bir hafta boyunca sinema heyecanını yaşatacak.

KısaKes Kısa Film Festivali, ilk gününde; atölyeler kapsamında Türkiye’nin en yenilikçi yönetmenlerinden biri olan İlker Canikligil’i ve ustalık sınıfı kapsamında 20. Century Fox’un ilk kadın uluslararası distribütörü Sydney Levine’i ağırlayacak.

Festivalin ikinci gününde, atölyeler kapsamında çeşitli festivallerde filmlerini sunmuş olan Nefes Polat, sık sık yönetmen Nuri Bilge Ceylan’la ortak çalışan ünlü görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ve ustalık sınıfında ise ödüllü bağımsız yapımcı Bronwyn Cornelius konuk olacak.

Festivalin üçüncü gününde ise, atölyelerde VR film yönetmeni ve yapımcısı Pierre Lapeyrade, “Pitching” platformu finalist sunumları ve yarışma seçkisi olacak. 28 Eylül Perşembe günü, BluTV’nin İçerik Yöneticisi Sarp Kalfaoğlu ile Yayıncılığın Değişimi söyleşisi, Muhsin Akgün’ün düzenleyeceği parti, Pierre Lepeyrade ile VR Kurgusu, Pitching finalist sunumları ve Türkiye’nin Kısaları gösterimi olacak.

29 Eylül Cuma günü; kapanış kokteyli, kapanış partisi ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Ödül töreni, Can Çelikay’ın sunumuyla Zorlu PSM Skylounge’da yapılacak. Törende KısaKes 2017 yarışma ve pitching ödülleri sahiplerini bulacak. Gecede, The Away Days sahne alacak. Festivalin son günü olan 30 Eylül Cumartesi günü ise Feriye Sineması’nda jüri söyleşisi, 90’ların Çocukları gösterimi, Türkiye’nin Kısaları gösterimi, özel seçki, yarışma seçkisi ve S(h)orts of Life ile 6 günlük serüven son bulacak.

Festival hakkında daha detaylı bilgi ve festival programı için: www.kisakes.org