GÜNDEM: Uyarılar yine fayda etmedi!

Uyarılar yine fayda etmedi, kurban manzaraları bildiğiniz gibi… Kurbanlıkları çocukların gözleri önünde kestiler. Çorlu’da kurban bayramı dolayısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren kurban kesim alanlarına adeta akın eden vatandaşlar kurbanlarını kesti. Uzmanların tüm uyarılarına karşın vatandaşların çocukların gözleri önünde kurban kesmeleri dikkatlerden kaçmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Perşembe günleri semt pazarı kurulan kapalı pazar yerindeki kurban kesim alanına gelen Çorlulular kurbanlarını burada belirlenen alanda kesti.

Çorlu Belediyesi ekiplerinin tankerle su servisi de yaptığı alanda kurbanlıklarını kimi otomobilinin bagajında, kimi kamyonet kasasında kimi de kucağında kesim alanına getirdi. Büyükbaş hayvanları devirmekte zorlanan vatandaşlar, yardımlaşarak kurbanlıkları kesim için hazır hale getirdi. Uzmanların tüm uyarılarına karşın çocukların gözleri önünde kurban kesimi yapan vatandaşlar dikkat çekti.

İSTANBUL’DA KAÇAK KURBAN KESİMLERİ

İSTANBUL’da yine bazı yerlerde kaçak kesimler vardı. Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlar kurbanlıklarını evin bahçelerinde , yeşillik alanlarda, oto yıkamacılarda ve parklarda kesti. İstanbul’un bazı semtlerinde yeşillik alanlarda kesilen kurbanlıklar aynı alanda etler parçalara ayrıldı. Sultangazi’de bazı kişiler boş arazide kurbanlarını sabah erken saatlerinde kesmeye başladı. Başakşehir Şahintepesi’nde de aynı manzara vardı. Kimi vatandaşlar boş arazide kurban keserken kimisi de kurbanlarını kesmeye hazırlanıyordu.

Şişli’de de bayram namazı sonrası bazı vatandaşlar kurbanlık hayvanlarını kesmek için belediyelerin belirlediği kesimhaneler yerine bazı bölgelerdeki oto yıkamacılar ve açık alanları tercih etti. Sabah saatlerinde kurbanlıkları oto yıkama dükkanlarına getirenler kesimi buralarda yaptı.

PARK KASABA DÖNDÜ
Kağıthane’de de bazı vatandaşlar kestikleri kurbanlıkların etlerini parçalamak için parkları tercih etti. Bir kişinin de eti parkta bulunan spor aletine asarak parçaladığı görüldü. Yine Kağıthane’de bir kişinin evinin bahçesinde kestiği kurbanı iş makinesine bağlayarak temizlemesi dikkat çekti.




CUMHURİYET