TURİZM: Bunları yapmadan dönmeyin!

Bodrum iki senedir 2000’lerin başındaki özlenen Bodrum gibi, altın çağını yaşıyor. Bu altın çağın en büyük payesi de Yalıkavak’a ait. Kahvaltısından, gece eğlencesine, en iyi dondurmacısından, romantik akşam yemeğine; yaşamayı bilen herkes bir sebeple soluğu Yalıkavak’ta alıyor. Peki, ne yapmak lazım Yalıkavak’a gidince? En popüler mekan neresi, hangi kulübe 3 ay önceden rezervasyon gerekiyor, en çok hangi konut projesi konuşuluyor?

En iyi mezeler, balıklar nerede?

Madem Ege’deyiz, balık sofralarının en güzeline oturalım diyorsanız; Tersane, Eskiyer ve Sait, Yalıkavak’ın en özel deniz menüleriyle sizi bekliyor. Tersane’de dülger kavurma ve ahtapot ızgarayı tatmadan dönmeyin. Kılçıksız olduğu için çocukların gözdesi de şiş balığı… Muhteşem manzarasıyla öne çıkan Eskiyer’de de balık kokoreç, linguini makarna, karides beğendi ve sıcak Ege otları, menünün yıldızları… Seçiminizi Sait’ten yana yaptıysanız, barbun ızgara, lakerda ve sıcak mezelerini sipariş vermeyi ihmal etmeyin. Yalıkavak’a gelmişken en güzel günbatımını izleyeceğimiz masaya oturalım diyorsanız, Barboom tam sizlik. Ahtapot ızgara ve karides güveç de size eşlik etsin.

Fine dining için nereye gidilir?

Fine dining’te ise geçen seneki Zuma ve Fenix rekabeti kaldığı yerden devam ediyor. Uzak Doğu mutfağının Türkiye’deki en iyi temsilcilerinden Zuma’da hangi sushi’yi seçerseniz seçin; pişman olmayacaksınız. Ancak özellikle aklınızın bir yerine ıstakoz sashimi’nin lezzetini not edin. Kokteylleriyle de pek meşhur olan Zuma’nın; o ünlü sonsuzluk havuzunda günü batırmak da mümkün. Fenix ise İstanbul’daki kitlesini hemen Yalıkavak’ta da yakaladı. Kokteyllerde temptation, ara sıcaklarda pop corn karides, ana yemekte ördekli lezzetler öne çıkıyor. Rezervasyon için elinizi çabuk tutmanız şart; boş olduğu güne denk gelmek zor. En güvenli, lezzetine aşina olduğunuz tatlar için ise, Nusr-et’in et menüsü sizi Palmarina’da bekliyor.

En iyi nerede eğlenilir?

“Önce demlenelim” diyorsanız Kabuk’un kokteylleriyle geceye başlayabilirsiniz. Bu yılın açık ara en gözde mekanı ise, Bodrum’a hızlı bir giriş yapan Cihangirli Hazine. Şimdiden yaz boyu rezervasyonlar full. 5 bin liralık localar bile… Mekanın Cihangir’de tutturduğu butik canlı müzik kültürü Bodrum şubesine daha da yakışmış… Gece 3’ten sonra ise alt katta after party başlıyor. Sahnede hafta boyunca Özay Bakır, Yol Project ve Boygar var. Özellikle Özay Bakır’a denk gelmeye çalışın. Bir diğer seçenek de 29. Yaş ortalaması biraz daha azalıyor; eğlencenin ritmi 29’da biraz daha artıyor. Yine Palmarina’nın içindeki Fenix de, menüsüyle olduğu kadar her telden parçalarıyla şaşırtan playlisti ve sabaha dek devam eden eğlencesiyle de ünlü.

Nerede kalınır, nerede yaşanır?

Yalıkavak’ta konaklamak için en şahane alternatiflerden biri elbette Tilkicik koyunun açıklarına demirleyen bir yatta kalmak. Karaya ayak bastığınız anda Palmarina Resort konforuna kendinizi emanet edebilirsiniz. Yukarıda saydığımız restoran ve barların neredeyse hepsi burada… Yalıkavak’ın kalıcılarından olmak, ev konforunda tatil keyfi yaşamak ve çocukluğunuzun yazlık hayatını çocuklarınıza yaşatmak niyetindeyseniz, bu sıralar Bodrum’da herkesin konuştuğu Banyan Tree / Nef Yalıkavak projesine göz atmanızda fayda var. Dünyaca ünlü mimarların imzasıyla hazırlanan Nef Yalıkavak projesi iki farklı koya konumlanıyor ve Banyan Tree’nin hizmet anlayışıyla yeni sahiplerini bekliyor. Projenin en dikkat çekici özelliklerinden biri de, tamamen çocuklar için tasarlanmış bir proje olması… Türkiye’nin en başarılı kreşleri tarafından hazırlanan programlar eşliğinde Happy Nest’in hazırladığı atölyelerden su sporlarına çocukların mükemmel bir yaz tatili geçirmeleri için her şey düşünülmüş. Özel plajlı bu prestijli projenin peşinde şimdiden Barcelonalı futbolcular bile var.

Hangi beach’te dinlenilir, eğlenilir?

Cevap bu yıl da aynı: X Beach. Sağlam menüsü, yurtdışından ithal tasarımı, farklı ve sürpriz konseptteki happy hour partileri, yenilenen dekorasyonu, her an bir ünlü isme rastlama potansiyeli ve volümü düşük müzikleriyle bu yıl da Yalıkavak’ın ağır abisi. Bodrum’un en güzel sahillerinden birine konumlanan X Beach’te kişi başı ödediğiniz giriş miktarını içeride yedikleriniz ve içtiklerinizle harcayabiliyorsunuz. Happy Hour’da 90’lar sonu 2000’ler başı Türkçe pop listeye hakim. Menünün gözdeleri X Burger, deniz ürünlü pizzalar ve sürahi sangria… Gitmişken butiklerinde gezeyim, alışverişimi de yapayım diyorsanız Magi Beach’e de şans verebilirsiniz. Burada da huzurlu bir ortam var; ama yan beach’ten yükselene müzik bazen ortamı sıkıyor. Yalıkavak’taki bu huzurlu aile işletmesinde kahvaltı ve balık yemekleri de pek ünlü. X Beach’ten daha mütevazı ve daha uygun fiyatlı.

Neleri yapmadan dönmeyelim?

Güzel bir aile işletmesi olan Nar Çiçeği, yılın en popüler kahvaltı noktalarından. Meşhur böreğini ve mandalina reçelini tatmadan dönmeyin. Sıcak bazlamaları için bile Yalıkavak’a gidilir. Bir diğer atlanmaması gereken kahvaltıcı ise Havva Ana… Yumurta menüsünden seçin beğenin istediğinizi sipariş edin; her şeyi şahane yapıyorlar. Mutlaka Yalıkavak’ın eşsiz koylarını gezmek için kısa da olsa bir tekne turuna çıkın; Tilkicik koyunun açıklarındaki büyüleyici maviliğin tadını çıkarın. Dondurmamız ise elbette Galeto Pioppo’dan. Renkli sandalyeleriyle marinada yürürken hemen dikkatinizi çekecek. Nutellalı dondurmasına özellikle dikkatinizi çekiyoruz. Ve son olarak marinada gün batarken kadeh tokuşturup hayatı kutlamayı da ihmal etmeyin!

HÜRRİYET