TEKNOLOJİ: iPhone 7s tam bir iPhone 7 kopyası olmayacak

Apple’ın yeni iPhone modellerinde yer alacağı söylenen kablosuz şarj özelliği nedeniyle iPhone 7s ve 7s Plus’ın ölçülerinde 0.1 mm’lik artış bekleniyor.

Apple’ın tarihinde ilk kez, önümüzdeki ay üç yeni iPhone’u kullanıcıların beğenisine sunacak. Muhtemelen geleceğin iOS cihazlarında bulunacak yeni teknolojilerin hepsini bünyesinde toplayacak iPhone 8’in yanında iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ta aileye katılacak. iPhone 8, aynı zamanda markanın yeni tasarım çizgileri için de sportif bir versiyon olacak. iPhone 7s ise çoğunlukla selefinin bir kopyası olacak. Fakat şimdi yeni bir sızıntı, tam olarak böyle olmadığını gösteriyor. Halihazırda kullandığınz bazı aksesuarlar yeni iPhone modellerine uymayabilir.

TechnoBuffalo’nun güvenilir bir kaynaktan edindiği yeni iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ın tam ölçüleri şöyle: iPhone 7s 138.44 x 67.26 x 7.21 mm, iPhone 7s Plus 158.37 x 78.1 x 7.41 mm. Kıyaslama yapacak olursak şu an itibariyle elimizde bulunan iPhone 7s 138.3 x 67.1 x 7.1 mm, iPhone 7s Plus ise 158.2 x 77.9 x 7.3 mm ölçülerinde.

Başka bir deyişle, Apple her iki iPhone 7s modelinin yüksekliğini, genişliğini ve derinliğini 0,1 mm kadar arttırdı. Peki şirket bunu neden yaptı? Cevap oldukça basit görünüyor: Pil ömrü.

iPhone içerisinde kullanılabilir alan oldukça kısıtlı ve Apple bundan en iyi şekilde yararlanmak istiyor. Yeni bir iPhone, yeni dahili bileşenler gerektirebilecek yeni özellikler sunmalı ve aynı zamanda geçen yılki modele göre aynı veya daha iyi bir pil ömrü sağlamalı. Bu sene gelecek iPhone 7s ve iPhone 8 kablosuz şarj özelliğine saihp olacak. Bu nedenle, tüm yeni iPhone’ların bu yıl alacağı fazladan bir dahili bileşen var. Telefonunun arkasına, sadece arka cam kısmın altına yerleştirilecek bir kablosuz şarj bobini.

Tüm bunlar hala resmi olarak Apple tarafından onaylanmadı. Ancak bu durum çok yakında açığa kavuşacak. Bu yılki iPhone etkinliği, en yeni raporlara göre 12 Eylül’de gerçekleşecek.

MİLLİYET