DÜNYA: Ölüm saçarak ilerliyor!

Amerika’da korkunç felaket etkisini sürdürmeye devam ediyor. ABD’nin Teksas eyaletini etkisi altına alan ve yüzbinlerce insanı evsiz bırakarak onlarca insanın ölümüne neden olan Harvey Kasırgası, etkisini azaltsa da yoluna devam ediyor. Yetkililer, “Kaçın yoksa ölmeye hazır olun” diyerek, su seviyesinin bazı bölgelerde 27 metreye çıkabileceğini duyurdu.

ABD’nin bazı bölgelerinde yaşamı felç eden Harvey Kasırgası, yoluna devam ederken Doğu Teksas’ta yetkililer halkı uyarmaya başladı. Tyler bölgesinde yönetimde bulunan Jacques Blanchette, “Neches Nehri’nde su seviyesi 27 metreye çıkabilir. Nehrin civarında yaşıyorsanız kaçın yoksa ölmeye hazırlanın” ifadesini kullandı.

Vali Abbott ise Harvey Kasırgası’nın etkisinden kurtulmak ve yaraları sarmak için en az 1 haftaya ihtiyaçları olduğunu söylerken, 6 gündür devam eden kasırgada 48.4700 evin yıkıldığını duyurdu.

Vali Abbott ise Harvey Kasırgası’nın etkisinden kurtulmak ve yaraları sarmak için en az 1 haftaya ihtiyaçları olduğunu söylerken, 6 gündür devam eden kasırgada 48.4700 evin yıkıldığını duyurdu.

Louisiana’ya doğru ilerleyen fırtınayla birlikte 32.000 insanın evlerinden kaçtığı ve ilk belirlemelere göre en az 38 insanın hayatını kaybettiği belirtildi. Yetkililer yapılacak inceleme sonunda ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini duyururken sadece Houston’daki selde en az 17 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Teksas’ın bazı bölgelerinde suyun üzerinde cansız bedenler görüldüğü kaydedilirken Meksika Körfezi kıyılarında yaşanan en şiddetli fırtınanın vurduğu Port Arthur Belediye Başkanı Derrick Foreman, “Bütün şehir sular altında” ifadesini kullandı.

ABD Ulusal Fırtına Merkezi, Harvey’nin şiddetinin azaldığını duyururken, Teksaslıların sel baskınlarına karşı tetikte olması konusunda da uyarıda bulundu. Bölgede en az 17 kişinin kayıp olduğu belirtilirken, Moody’s Analytics isimli kuruluş Harvey’nin bölgeye olan ekonomik zararının 51 milyar dolar ile 75 milyar dolar arasında olabileceğini duyurdu.

Bu rakamlarla birlikte Harvey Kasırgası, 2005’te meydana gelen ve 1800 kişinin ölümüne sebep olan Katrina Kasırgası’nı ve 2012’de ABD’nin New York ve New Jersey bölgelerini vuran Sandy Fırtınası’nı geçmesi bekleniyor.

SÖZCÜ