BEŞİKTAŞ: Binlerce kişi 30 Ağustos’u kutladı!

30 Ağustos Zafer Bayramı, Beşiktaş’ta binlerce kişinin katıldığı programlarla kutlandı. Beşiktaş Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramını her yıl geleneksel hale getirdiği fener alayı yürüyüşü, özel etkinlikler ve konser programlarıyla kutladı. Kutlamalara Atatürk’e benzerliğiyle tanınan Göksel Kaya da katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıl dönümünü Beşiktaş Belediyesi birbirinden farklı etkinliklerle kutladı. Kutlamalar İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ve Beşiktaş Belediyesi tarafından organize edilen klasik otomobil turuyla başladı. Maltepe’den başlayarak Dolmabahçe Sarayı önünde son bulan tura, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Atatürk’e benzerliği ile tanınan Göksel Kaya ile birlikte ‘Ata’ isimli otomobille katıldı.

BEŞİKTAŞ FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ İLE AYDINLANDI!
Otomobil turunun ardından Balmumcu kavşağından binlerce insan ellerinde meşaleler ve dillerinde marşlarla fener alayı yürüyüşüne katıldı. Barbaros meydanına yürüyen binlerce vatandaşa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’da eşlik etti. Yürüyüşün ardından vatandaşlar Barbaros Meydan’da Beşiktaş Belediyesi Folklor Ekibinin hazırladığı özel gösterileri izledi. Belediye folklor ekibi 30 Ağustos’a özel Atatürk silüeti ile hünerlerini sundu. Gecenin sonunda Enbe Orkestrası en sevilen şarkılarını Beşiktaş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı için seslendirdi.

‘’30 AĞUSTOS BİZİ ZAFERE TAŞIYAN EMPERYALLERE DUR DİYEN BÜYÜK BİR ZAFERDİR’’
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ” 30 Ağustos bizi zafere taşıyan dünyada ki emperyallere dur diyen büyük bir zaferin adıdır. Bu güzel bayramı değerli kılan şey bu zaferi milletin sahiplenmesidir ama daha önemlisi bizler için bir önemi daha var o da 16 Mayıs 1919’da işgal atlındaki İstanbul’dan ve Beşiktaş’tan yükselen sestir. 16 Mayıs 1919’da ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli mücadeleye Beşiktaş İskelesi’nden hareket etmiştir. 30 Ağustos Zaferi’ne giden yolda ilk adımı bu noktadan atmıştır.Bizlerde bu sorumluluğu taşıyan Beşiktaşlılar olarak milli bayramlarımıza çok özel sahipleniyoruz ve güçlü mesajlar veriyoruz diyen Başkan Hazinedar, bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.