AKTÜEL: Lüks teknelerle uyuşturucu sevkiyatı

İstanbul Polisi, büyük bir uyuşturucu çetesine darbe yaptı. İstanbul Polisi kendilerine “lüks teknelerle Ege Adaları’na gezmeye giden zengin genç” süsü veren uyuşturucu çetesini çökertti. Operasyonda 280 kilo Skunk isimli uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Biri Arnavut 7 şüpheli de gözaltına alındı.

Son günlerde zehir tacirlerine karşı operasyonlarına hız veren İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son olarak bir uyuşturucu şebekesini çökertti. Uzman ekipler, bir şebekenin Balkanlar üzerinden uyuşturucu getirmeyi planladığı belirledi. Şüpheliler takibe alındı. Zehir tacirlerinin uyuşturucuları, Yunanistan’dan lüks bir tekneye yükledikleri anlaşıldı.

‘ZENGİN GENÇ’ SÜSÜ

Polisin takibinde çetenin ‘neden lüks yatlar tercih ettiği’ de anlaşıldı. Çeten polisin dikkatini çekmemek için kendilerine ‘zengin genç süsü’ verdiği anlaşıldı. Zehir tacirleri, Yunan Adaları’na geziye çıkan işadamı çocukları görüntüsüyle hareket ettiği anlaşıldı.

YEDİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şüphelileri teknik takiple izleyen polis, tekne İstanbul sularına girince denizden izleme başlattı. Teknedekilerin Fatih ilçesinde bir şahısla buluşacağını belirleyen polis takibini sürdürdü. Tekneler Balat’a demir attı. Şüpheliler bekledikleri kişilerle buluştu. Çete üyeleri, yattan bir minibüse uyuşturucu taşımaya başlanınca operasyon kararı alındı.

280 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik amirinin, “harekete geçin” talimatıyla baskın düzenledi. Film sahnelerini aratmayan baskında biri Arnavut 7 şüpheli gözaltına alındı.

Lüks yatta Aramalarda 280 kilo ‘Skunk’ ele geçirildi. Ele geçirilen hibrit esrar olarak bilinen etkisi 10 kat güçlendirilmiş 280 kilo Skunk’un yaklaşık 3 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.
Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

SÖZCÜ