MAGAZİN: Rolü için fiziksel görünüşünü değiştiren aktörler

Pek çok sanatçı, rolü için kendi aştan aşağı değiştiriyor. Makyaj ya da özel efekt değil, bildiğiniz alın teri! Sinema tarihi, rolleri için tüm yakışıklılıklarını bir kenara bırakıp kilo alıp vermekten, yeri geldiğinde vücudunu deforme etmekten kaçınmayan aktörleri asla unutmayacak. Christian Bale’den Robert De Niro’ya, başarılı oyunculukları kadar özverili performanslarıyla da izleyicinin aklında yer edinen aktörlerin bu zorlu yolculuklarını sizin için derledik.

Jake Gyllenhaal

Pek çoğumuzun Donnie Darko filmiyle tanıştığı Jake Gyllenhaal, o yuvarlak yüz hatlarıyla hayatımıza girse de kariyeri boyunca canlandıracağı roller için figürünü değiştirmekten hiç çekinmedi.

Nightcrawler filminde yanakları çökmüş, bir deri bir kemik haliyle karşımıza çıkan Gyllenhaal, kısa bir süre sonra çekimleri başlayan Southpaw için sadece kilo almakla kalmamış bir de kaslanarak, kendisini o zamana dek gördüğümüzden çok daha sert bir görünümle bizi şaşırtmayı başarmıştı.

Christian Bale

Rolü için vücudunu komple değiştirmeyi göze alan aktörlerin başında geliyor Christian Bale. Hatta bu bir yarışma olsaydı, Bale bu yarışmayı açık ara önde tamamlayabilirdi. The Machinist filmindeki Trevor Reznik rolü için 28 kilo vererek görünüşüyle adeta ‘iç acıtan’ Bale, bir sonraki sene çekilen Batman Begins filmi için hem bolca kilo alarak hem de kas yaparak kamera karşısına geçmişti.

Jared Leto

Jared Leto hem kamera önünde hem de günlük hayatında görünüşüyle oynamayı seviyor. Bazen sapsarı saçlarıyla poz veren Jared Leto’yu birkaç gün sonra simsiyah uzun saçlarıyla görünce pek şaşırmıyoruz artık. Her haline ayrı ayrı hayran olduğumuz Jared Leto, 1980 yılında John Lennon’ı vuran Mark David Chapman’ı canlandırdığı Chapter 27 filmi için 30 kilo almış şimdiye kadarki en kilolu haline ulaşmıştı. Bir transı canlandırdığı Dallas Buyers Club için fiziğini komple değiştiren Jared Leto, bu rolü için ise incecik kalmış bir de Oscar’ı kapmıştı.

Tom Hanks

Hollywood’un efsanevi oyuncularından Tom Hanks’in ustalığı karşısında her daim saygı duruşuna geçmeye hazırız. Her rolüyle kalbimizi on ikiden vuran Tom Hanks’in Philedelphia filmindeki oyunculuğu da bizim için unutulmazlar arasında.

Filmdeki rolü gereği incecik kamera karşısına geçen Tom Hanks, Philedelphia’dan yıllar yıllar sonra, Cast Away filmi için de 26 kilo vermişti.

Matthew McConaughey

Son yılların yükselen ismi Matthew McConaughey, kendisine En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını getiren Dallas Buyers Club filmi için vücudunu komple değiştirmeye hazırdı.

Filmde canlandırdığı Aids hastası Ron Woodroof karakteri için kilo verme çalışmalarına koyulduğunda tavsiye almak için aradığı kişi ise elbette ki Tom Hanks’ten başkası değildi.

Russell Crowe

Taş gibi gladyatör fiziğiyle akıllara kazınan Russel Crowe, yeri geldiğinde Body of Lies’taki gibi büyükbaba göbeğiyle izleyici karşısına çıkmaktan çekinmiyor. Onu bu kadar usta yapan da her role zahmetsizce bürünebilmesi değil mi zaten?

Robert De Niro

Şimdiye kadar saydığımız aktörlerin hepsi, farklı filmler ve farklı roller için vücudunu değiştirmişti. Robert De Niro ise bu dönüşümü tek bir filmde yaparak listenin zirvesine oturmayı kesinlikle hak ediyor.

Aynı rol için önce kaslı ve fit olmak için çalışan ardından da 30 kilo alarak tek bir film içerisinde tüm görünüşünü değiştiren Robert De Niro, bu kadar hızlı kilo alıp verdiği için sonrasında nefes güçlüğü çekmeye başlamıştı. De Niro’nun Raging Bull filmindeki bu olağanüstü performansı, kimseyi de şaşırtmayarak, Altın Küre ve Oscar ödüllerine layık görülmüştü sonrasında.

GQ Türkiye