KÜLTÜR: Jon Snow ve Daenerys Targaryen akrabalık derecesi ne?

Game of Thrones izleyen herkeste soru işaretleri bırakarak sezon finalini yaptı. En çok merak edilenler ise, Jon Snow ve Daenerys Targaryen akrabalık derecesi oldu. Peki Jon Snow ve Khaleesi kardeş mi, kuzen mi?

Game of Thrones’un merakla beklenen 7. sezon finali yayınlandı. Jon Snow’un gerçek kimliği artık ortaya çıktı ve ailesi belli oldu. Rhaegar Targaryen ve Lynanna Stark hakkındaki gerçek de su yüzüne çıktı. Peki Daenerys Targeryan ver Jon Snow’un akrabalık derecesi ne, kardeşi mi, yeğeni mi? Game of Thrones 8. sezonda Khaleesi ve Snow aşkı dengeleri nasıl değiştirecek merak ediliyor.

Değişik duygular için de bir sezonu daha bitirdik. Game of Thrones 6. sezon finalinde Bran’ın Jon Snow hakkındaki gerçeği görmesi ile ailesi de merak konusu olmuştu. Son bölümün ardından gerçek ismi ve ailesi belli olan Jon Snow tahtın gerçek varisi mi? Daenerys Targaryen (Khaleesi) ile akrabalık derecesi ne? İşte Rhaegar Targeryan, Lyanna Stark, Deanerys Targeryan ve Jon Snow hakkında merak edilenler…

Game of Thrones 7. sezon finali olan 7. bölüm nefes kesti. Akgezenlere karşı ittifak kurma çabaları, Jon Snow’un ailesi hakkındaki gerçekler ve Deanerys Targaryen ile yakınlaşması derken ortalık karıştı. Westeros bir türlü kurulamayan dengeler Game of Thrones 8. sezonda yine karışacak. Sam Tarly’nin eşinin okuduğu kitaptan Rhaegar ile Lyanna’nın gerçekten evlendiğini öğrenmiştik. Jon’un bir piç olmadığı ortaya çıkmış ve Drogon ile kurduğu temas ile gerçek bir Targaryen olduğu konusunda kuşku kalmamıştı.

Game of Thrones serzon finalinde Sam’in Bran ile olan diyaloğu ile herşey apaçık ortaya çıktı. Rhegar Targaryen’in Lyanna Stark’ı kaçırmadığı ve evlendiğini öğrenene bran geçmişi gidip olayı gördü. Robert Baretheon’un Çılgın Kral’a karşı çıkardığı isyanın da bir yalan olduğu, Rhaegar ile Lyanna’nı birbirlerini severek evlendiğini de görmüş olduk. Ned Stark’ın Jon Snow’un tecavüz edilerek doğan bir çoçuk olmadığını ve isminin de Aegon Targaryen olduğunu meğerse biliyormuş. Bu durumda bir piç olmayan Jon, tahtın gerçek verisi oluyor.
Sezon finalindeki bir diğer detay ise Jon Snow ve Daenerys Targeryan’ın yakınlaşıp sevişmesi oldu. Henüz Jon’un bir Targeryan olduğunu ikisi de bilmese de bu durumun sorun teşkil etmeyecek gibi. Çünkü Targaryen’lerda ensest ilişki problem edilmiyor.Gelecek sezonun en çok merak edileni ise Jon Snow ve Daenerys Targaryen’in evlenip evlenmeyeceği olacak.

İşte Jon Snow ve Deanerys Targaryen (Khaleesi) akrabalık derecesi…

Rhaegar ve Deanerys, II. Aerys Targaryen’in çoçuklarıdır. Bu durumda Deanerys (Khaleesi) Jon Snow’un halasıdır.

RHAEGAR TARGERYAN
Prens Rhaegar Targaryen, 2.Aerys’in büyük oğlu ve tahtın varisiydi. Aynı zamanda Ejderha Kayası prensiydi. Rhaegar sıradan halk arasında çok popülerdi. Rhaegar, Robert’ın İsyanı’nda hayatını kaybetti. Bu isyanı tetikleyen Lyanna Stark’ın Rhaegar tarafından zorla kaçırıldığının iddia edilmesiydi. Rhaegar, Targaryen Hanesi’ne bağlı kişiler tarafından kahraman biri olarak hatırlanır.
Rhaegar son derece zeki biriydi ve kafasına koyduğu şeyi yapardı. Yetenekli bir müzisyen ve şövalye olduğu düşünülürdü. Summerhall’un Gölgesinden derinden etkilenmişti çünkü Rhaegar keder içinde doğmuştu ve zaman zaman hüzünlü olması buna bağlanırdı.

Çoğu kişi Rhaegar’ı saygıyla anar. Hatta bunlardan biri Robert’in en iyi arkadaşı Ned Stark’tır. Jaime hala Rhaegar’ın sesinin güçlü tonunu hatırlar. Rhaegar uzun ve yakışıklı biriydi. Koyu menekşe rengi gözleri vardı ve Targaryenlere özgü gümüşi rengi saçları vardı. Kardeşi Daenerys Targaryen çoğu kez Rhaegar ile karşılaştırılırdı ve bu karşılaştırma onun için iltifat olarak kullanılırdı.

SÖZCÜ