AKTÜEL: Vatan Şaşmaz cinayetinde yeni iddialar var

Filiz Aker’in yeğeni Dilek Bayer, ‘Saplantılı aşk yalan. Halam için para öncelikliydi.’ dedi. Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı öldürüp intihar eden eski manken Filiz Aker’in ağabeyinin kızı Dilek Bayer’den de cinayete ilişkin farklı bir iddia geldi. Bayer, halası Filiz Aker “halam için para öncelikliydi” diyerek saplantılı aşk iddialarını yalanladı.

Filiz Aker’in son olarak görüştüğü bir başka yeğeni Dora Ercan, halasının Vatan Şaşmaz’a saplantı derecesinde platonik aşk beslediğini belirtmiş, “Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı var” demişti. Diğer yeğen Dilek Bayer ise cinayetin para yüzünden işlendiğini savundu, halası için önceliğin para olduğunu söyledi.

“Vatan evliyken görüşelim diyordu. Halam istemiyordu”

Posta’nın haberine göre Dilek Bayer, Vatan Şaşmaz ile halasının 12 yıl önce tanıştıklarını söyledi, “Halam, Amerika’dan dönüp Polat Towers’dan ev aldı. Orada tanışıyorlar. 2.5-3 yıl kadar dolu dizgin bir aşk yaşıyorlar. Vatan ilk eşi ile evlendiğinde bile onu arıyordu, ‘Görüşelim’ diyordu. Halam ‘İstemiyorum’ derdi” iddiasında bulundu.

“Halam Vatan yüzünden milyonlar kaybetti”

Bayer, aralarında para ilişkisi var mıydı? sorusu üzerine “Vatan küçük prens rolünde değildi! Zorla yapılan bir şey yoktu, ikisi birbirlerinden hoşlanıyordu. Vatan popüler adam, halam güzel kadındı. Halam Vatan yüzünden milyonlar kaybetti. Vatan “Borsa oynayalım, kazanacağız” demiş, parayı yanlış yönlendirmiş. Zaten en son olay günü otele çağırma sebebi bu. Verdiği 130 bin doları istemek” iddiasında bulundu.

“Halam şizofren değil politiktir. Sabılıdır. Vaktini bekler”

Bayer “Halam onu öldürecek kadar tutkulu değildi. Ama para konusunda canı çok yandı. Halam deli ya da şizofren değil! Ancak politiktir. Yüzüne güler, sabırlıdır. Vaktini bekler” dedi.

“Cinayeti planlamıştır”

Bayer, “Halanız cinayeti planlamış mıdır?” sorusu üzerine “Evet, planlamıştır. 130 bin doları istemiş, “Gel helalleşelim” demiş. Vatan’a güveniyordu. Maddi manevi zarara uğramış herkes aynı şeyi yapar. Eşim beni aldattı, ben bile “Alayım bir silah; kendime de ona da sıkayım” diye düşündüm” dedi. Bayer, “Halanız kaç kez evlendi” sorusuna “İlk eşi Yavuz Bey’di. Aydın Bey ise hayat arkadaşıydı” dedi.

“Sıfırı tüketmişti ama otele borcu yoktu”

Bayer, ‘parası bitmiş mi?’ sorusu üzerine şu yanıtı verdi: Sıfırı tüketmiş! Ama otele borcu yoktu. Vatan’ın yeniden evlenmesini değil, parasını vermemesini hazmedemedi. Kendini enayi gibi hissetti, sömürüldüğünü düşündü. Bayer, halasının Vatan Şaşmaz’a iş yapmak için para verdiğini, Şaşmaz’ın yanlış yatırım yapıp parayı kaybettiğini öne sürdü.

“Canımı yakan insanları arkamda bırakmam”

Halanızın ‘Bir parti düzenleyeceğim, herkesi öldüreceğim’ dediği doğru mu? Bu sözü Vatan için değil, kendini dolandıran bankacılar için söylemişti. “Canımı yakan insanları arkamda bırakmam, benim ölümüm de sükseli olacak, basit bir kadın değilim” derdi.

“Para halam için öncelikliydi”

Bayer, halası için paranın öncelik olduğunu belirterek “Halamın sayfiyede ev alma, amcamla orada yaşama hayalleri vardı. Para, halam için öncelikliydi. O yüzden hali vakti yerinde, zengin eşler seçti. Bana da “Politik ol iyi bir evlililik yap” derdi” yorumunda bulundu.

“Eldiveni işi tastamam yapsın diye takmıştır”

“Silah merakı yoktu, halamın ölümü yakındı; bunun gibi bir şey yaşanacağını biliyordum. Silahı da planlamıştır. Eldiveni de eli kaymasın, işi tastamam yapsın diye takmıştır.

Filiz Aker’in ağabeyi Sümer Bayer: Saplantılı aşk olayı değil. Vatan Şaşmaz masum değil

CUMHURİYET