AKTÜEL: Özgüveninizi nasıl kanıtlarsınız?

Özgüvenli olmak güzel. Ama etrafınızdaki insanlar bunu anlamadıktan sonra neye yarar? Eller dışarıda olsun: Her insan kendini gergin hissettiğinde içgüdüsel olarak ellerini saklamaya çalışır. Ellerinizin ve avuçlarınızın görünür ve rahat durmasıysa kendinize olan güveninizi yansıtır. Ellerinizi cebinize sokmayın.

Kıpırdamadan durun: Olduğu yerde sürekli kıpırdayan insanlar, gergin ve kendine güvensiz bir imaj çizer. Aynı şekilde otururken de ayaklarınızı ya da bacaklarınızı sallamamaya dikkat edin. Tüm bunlar, dışarıdan sakin ve kontrollü görünmenizi sağlayacaktır.

Bakışlarınız ileride olsun: Tek başınıza yürürken, doğal bir içgüdüyle başınızı hafifçe eğer, önünüze bakarsınız. Ancak bu şekilde çevrenize, kimseyle iletişime geçmek istemediğiniz mesajı verirsiniz. Bu nedenle yürürken, bakışlarınızı yukarıya ve ileriye doğru yönlendirin.Dik durmaya çalışın: Ayaktayken ya da yürürken omuzlarınızı geriye atmaya gayret edin. Unutmayın; dik bir duruş, kendine güvenin en önemli göstergelerindendir.

Kararlı adımlar: Kendine güvenen biri yavaş, hantal bir şekilde yürümez. Her zaman uzun ve seri adımlar atmaya çalışın. Böylece kendinden emin ve nereye gittiğini çok iyi bilen bir adam gibi görüneceksiniz.Tokalaşma önemlidir: Kendinize güvendiğinizi çok net bir şekilde gösteren, güçlü bir tokalaşma üzerinde çalışın. Yalnız karşınızdaki kişinin elini çok güçlü sıkmamaya, göz teması kurmaya ve gereğinden uzun süre el sıkışmamaya dikkat edin

Gülümseyin: Kendinden emin insanlar daha az somurtur, daha çok gülümser. Ancak gülümsemenizin sıcak olmasına, meydan okur bir hava taşımamasına dikkat etmelisiniz.

GQ Türkiye