SPOR: Oğuzhan’ı kadroya Arda aldırmadı!

Mircea Lucescu’nun göreve gelmesiyle A Milli Takım’a geri dönen Arda Turan’ın, aday kadroya müdahale ettiği ifade ediliyor… Beşiktaş Kaptanı Oğuzhan Özyakup’un A Milli Takım aday kadrosuna çağrılmamasının yankıları sürüyor. Yıldız futbolcu Bursaspor maçı çıkışı yaptığı açıklamada, Lucescu’nun tercihine kendisinin de anlam veremediğini ifade etmişti.

Ozzie’nin ‘Aklıma başka şeyler geliyor’ sözleri ise gündeme bomba gibi düştü ve akıllara şu spruyu getirdi: Rumen teknik adamın ‘Kampta görüşürüz’ demesine rağmen son anda fikrini değiştirmesinin sebebi Arda Turan mı?

Daha önce milli takımı bıraktığını açıklayan Arda’nın Slovenya kampındaki basın toplantısına yakın arkadaş grubu katılmıştı. Burak, Selçuk, Caner, Gökhan, Cenk, Olcay, Kmybaşı ve Topal’ın dışındaki isimler toplantı odasına gelmemişti.

Takım içerisinde ‘Fatih Terim’in prensi’ olarak görülen Oğuzhan’ın o gün salonda olmamasına darılan Arda’nın bunu unutmadığını ve ‘Terim’in tarafını tuttu’ diye kin güdüp yıldız futbolcu aleyhinde lobi faaliyeti yürüttüğü iddia ediliyor.

Oğuzhan’ın takım çevresine göre ‘Başka şeyler’den kasıt, tamamen millli takım içindeki dengeler. Prim krizinde de, Terim-Arda kavgasında da taraf olmayan Ozzie bu gruplaşmanın kurbanı oldu. Barcelona’da kadro dışı kalan Arda, Galata Saray’da kötü günler geçiren yakın arkadaşı Selçuk için İnstagram hesabından destek açıklaması yayınlamıştı.

Arda’nın Ay-Yıldızlı formaya geri dönerken lobi gücünü kullandığı ve Lucescu’nun tercihlerine ilişkin telkinlerde bulunduğu konuşuluyor.

HÜRRİYET Spor Arena