MAGAZİN: Sabah Şekerleri ardarda gündem oldu

Bir dönemin sabah şekerleri Vatan Şaşmaz ile Murat Başoğlu’nun kaderi… Türkiye iki ünlü sunucusunun başrolünde yer aldığı olaylarla art arda sarsıldı. Henüz Murat Başoğlu’nun eşini kendi öz yeğeniyle aldatmasının şpku atlatılamamışken dün akşam ajanslara Vatan Şaşmaz’ın bir otel odasında ölü bulunduğu haberi düştü. Başoğlu 90’ların ikinci yarısında Şaşmaz da 2000 yılından itibaren ‘sabah şekerleri’ olarak anılan programların bayrak isimleri olmuşlardı.

Dün akşam sunucu Vatan Şaşmaz’ın bir otel odasında sırtından ve ensesinden aldığı 4 kurşunla öldürüldüğü haberi ajanslara düştü. ‘Sabah Şekerleri’ olarak anılan programlarda Murat Başoğlu ve Vatan Şaşmaz yıllarca iki farklı dönemde partnerleriyle bu programların sunuculuklarını üstlenmişlerdi. Başoğlu, Şebnem Dönemz’le, Şaşmaz da Melike Öcalan’la birlikte geniş kitlelere ulaşmıştı.

Vatan Şaşmaz’ın katil zanlısı kendisi de tek kurşunla intihar eden Filiz Akel’in daha önceki yıllarda birlikte olduğu Şaşmaz’ı unutamadığı ona hala platonik olarak aşık olduğu ve ünlü sunucuyla evlenmek istediği öne sürüldü.

Aker’in yeğeni Dora Ercan Altınbaşak yaptığı açıklamada: ‘Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı, ‘karısını boşayacak benle evlenecek’ derdi. Teyzemde Vatan bir tutku halindeydi. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha üzüldüm.’ diyerek ünlü sunucunun platonik bir aşka kurban gittiğini savundu.

Televizyon Gazetesi