DÜNYA: Suç örgütü korkunç tarikatlar

Korkunç suçlarla Amerika’yı sarsmış, okudukça tüylerinizi diken diken edecek 15 tarikat… Zamanında akıl almaz suçlar işleyen bu tarikatların varlığı bile sizi rahatsız edecek. BuzzFeed’den derlediğimiz bilgilere göre insanların bağlılıkları fazlasıyla ürkütücü…

1. Synanon

Santa Monica’da 1958 yılında, bir rehabilitasyon grubu olarak başladı. Buraya gelen insanlar, ayık kaldıkça birlik oldular. 1970’lere doğru, bu kurum Synanon Kilisesi adını aldı. 1991 yılında, üyelerinin işlediği suçlar ve terörle bağlantıları yüzünden kapatıldı.

2. Aum Shinrikyo

1984 yılında Shoko Asahara tarafından kuruldu. Aum Shinrikyo, 1995 yılında yaşanan Tokyo metrosu sinir gazı vakasından sorumlu tarikattır. 2007 yılında ikiye bölünmüştür: Aleph ve Hikari no Wa.

3. The Holy Rollers

1900’lerin başında, Edmund Creffield denen adam, İsa’nın dünyaya yeniden gönderilmiş hali olduğuna inanıyordu. Karizmasını kullanarak birçok kadın ve çocuğun, kendisini Corvallis, Oregon’a kadar takip etmesini sağladı. Dini uygulamaları, takipçilerin yerde yuvarlanıp günahlarının affı için ağlamasını içeriyordu.

4. Buddhafield

“Michel” adıyla bilinen bir adam tarafından yönetiliyordu. Buddhafield, Los Angeles’ta bulunan ‘alternatif bir cemaat ve meditasyon grubu’. Yakın zamanda, üyeleri tarikatta sürekli olarak karşılaştıkları cinsel istismar ve etiğe aykırı davranışlar hakkında açılmaya karar verdi. 2016 yılında tarikatı araştıran ekip bir belgesel yayınladı. Birçok üyenin yaşadığı korkunç deneyimleri gözler önüne serdi.

5. Peoples Temple Agricultural Project/Jonestown

Kurucusu ve insan hakları savunucusu Jim Jones, insanları tarikata bağlayıp kalmalarını sağlamak için ‘ütopik bir cemaat’ oluşturdu ve insanların korkularıyla oynamaya başladı. Tarikatın bitişi korkunç gelişti: Çocuklar dahil tüm üyeler (900 kişi) zehirli meyve suyu içti ve toplu intihar etti.

6. Kirtland Tarikatı

Kendi kendini elçi ilan eden Jeffrey Lundgren, takipçilerini Tanrı’nın emri olarak 5 kişilik bir aileyi öldürmeye ikna etti. Bu olay Nisan 1989’da yaşandı. Kendisi Ekim 2006’da idam edildi.

7. Congregation for the Light

Günümüzde hala aktif olan bir kıyamet günü tarikatı. Üssü Murray Hill, Manhattan’da. Üstün Ari ırkından geldiklerine inanıyorlar ve geçmiş hayatlarından gelen günahları için af dilemek zorundalar. Ayrıca, eşcinsellik yasak.

8. Heaven’s Gate

Bonnie Nettles ve Marshall Applewhite tarafından yönetiliyordu. Dünya üzerindeki hayatın tamamıyla silinip geri dönüştürüleceğine inanıyorlardı. Bu yüzden 1997 yılında toplu intihar ettiler. Ölümün onları Dünya dışı bir uzay aracına götüreceğine inanıyorlardı.

9. Immanuel David Tarikatı

Charles Longo, kendini Tanrı sandığı için adını Immanuel David’e çevirdi. Takipçileri çoğunlukla aile üyeleriydi, karısı ve 7 çocuğu buna dahil. Kendisi intihar ettikten sonra karısı çocuklarını 11. kattaki otel balkonundan attı. Kızlarından birisi hayatta kalmayı başardı ve hala babasının bir gün geri geleceğini düşünüyor.

10. Ant Hill Kids

Roch Thériault, 1977 ile 1989 arasında, 35 yetişkin ve çocuktan oluşan dinci bir grubun lideri oldu Ontario’da. Gruba parasal katkıda bulunmayan üyeler korkunç cezalara çarptırılırdı. Kadın takipçileri ise o ne zaman istese onunla seks yapmak için vardı. 2011 yılında hapishane hücresinde ölü bulundu.

11. David Koresh ve Branch Davidians

Koresh, Davidianların son elçisi olduğuna inanıyordu. Yedinci Gün Adventist Kilisesi’nin bir alt dalı olan Davidianlar, biraz daha farklı rituellere sahipti. 1993 Waco Katliamı sonucunda liderliği sona erdi. ABD Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu, tarikatın çiftliğine baskın yapınca silahlı çatışma çıktı. Silah ateşi yangına dönüşünce Koresh dahil 76 kişi öldü.

12. Children of Thunder

Tarikat 3 kişiden oluşuyordu: Kardeş olan Glenn Taylor, Justin Helzer ve oda arkadaşları. Justin, Tanrı’nın onunla bizzat iletişime geçtiğini iddia ediyordu. 2000 yılında, 100 bin dolarlık gasp girişimleri sırasında 5 kişiyi öldürdüler. Parayı, ‘şeytana engel olmak için barış ve sevgi yayma’yı amaçlayan bir tarikat oluşturmak için istiyorlardı.

13. Aggressive Christianity Missionary Training Corps

Liderleri ısrarla kendilerine ‘general’ denmesini istiyordu. ACMTC, ‘Kurtuluş Ordusu’ndan esinlenilmiş ordu tipi bir yapıda yönetiliyordu. Özgür iradelerine teslim olmak için eğitilen üyelerin liderlerin sözünden çıkması yasaktı.

14. Manson Ailesi

Tarikattan çok komün olarak geçse de, Manson ailesinin, liderleri Charles Manson’a olan bağlılığı dehşet vericiydi. Oyuncu Sharon Tate’i ve karnındaki bebeği katlettiler, bunun dışında da birçok insanın ölümüne sebep oldular. Ayrıca Gerald Fort’a suikast girişiminde bulundular, çünkü Charles bunu istemişti.

15. Matamoros Tarikatı/Narcosatanists

Adolfo Constanzo’nun liderliği altında, insan kurban etmenin başarı ve koruma getireceğine inanıyorlardı. En ünlü suçları, 1989’da üniversite öğrencisi Mark Kilroy’u kaçırmaları ve öldürmeleri. Bunun sebebi ise Constanzo’nun, Mark’ın ritüellere iyi bir beyin olarak katkıda bulunacağını düşünmesiydi.

ONEDİO