TURİZM: Ağustos’un gözdeleri

Ağustos ayında tadını çıkaracağınız 10 keyifli rota belirlendi. Herkes pazartesi sendromuyla başlayıp arka arkaya sıralanan 52 hafta çalışıp yıllık iznini kullanacağı günü iple çekiyor. Tatil zamanı geldiğinde de tüm senenin yorgunluğunu atabilecek keyifli yerler öncelikli tercihler olur. İşte yılın bu dönemlerinde Türkiye’nin keyifli tatil rotaları…

10- Selimiye, Muğla
Selimiye eski adıyla Losta, konumu sebebi ile kötü hava şartlarında teknelerin sığınacağı bir koy özelliği taşıyor.

9- Kerpe, Kocaeli
Kerpe, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı bir liman kasabası.

8- Kilyos, İstanbul
Sarıyer’in komşusu olan Kilyos, İstanbul’dan uzaklaşmak istemeyen veya uzun bir tatil imkanı bulamayanlar için biçilmiş kaftan.

7- Amasra, Bartın
Her ne kadar yaz tatili denildiğinde akıllara Ege ve Akdeniz gelse de Amasra muhteşem güzelliği, yemyeşil doğası ve plajları ile kendine hayran bırakıyor.

6- Avşa – Balıkesir
Eskiden oldukça popüler bir tatil mekanı olan Avşa, son günlerde unutulmaya yüz tutmuş olsa da hala cennet güzelliğinden bir şey kaybetmiş değil.

5- Çıralı-Olimpos-Adrasan, Antalya
Bu üç yer yanyana konumlanmış birbirinden ayrılamayacak, birbirinden güzel ve her ne kadar aynı gibi görünse de farklı ziyaretçi portföylerine sahip yerleri.

4- Sığacık, İzmir
İzmir’in Seferihisar ilçesinin bir sahil kasabası olan Sığacık’ın ünü Seferihisar’ı geçecek gibi duruyor.

3- Kaş, Antalya
Akdeniz’in en çekici plajı olan Kaş ve Kalkan ilçeleri arasında kalan Kaputaş Plajı bu rotanın en başında geliyor. Burayı görmeden, burada bir kulaç atmadan dönmeyin.

2- Didim, Aydın
Didim gerek denizi ve plajlarıyla gerek tarihiyle ilginizi çekebilecek bir yaz tatili sunuyor. Didim denildiğinde en popüler plajı Altınkum akıllara gelen ilk yer oluyor. Berrak suyu ve ismini aldığı altın sarısı parıldayan kumlarıyla güzel bir deniz keyfi yaşamanızı sağlıyor.

1- Fethiye, Muğla
Fethiye, denizinin muhteşem maviliği, kendine hayran bırakan plajları, koyları, doğası ve atmosferiyle listenin en başında yer alıyor.

HÜRRİYET