TEKNOLOJİ: StarCraft Remastered sonunda çıkışını gerçekleştirdi

Oyun dünyasında bazı yapımların yeri apayrıdır. Zira bu oyunlar çoğu zaman yapı taşı olarak tabir edilirler. Bir yapımın, oyun dünyasında bu seviyelere gelebilmesi için kendisine özgü yeni bir tür yeni bir anlayış ortaya koyması gereklidir. Kısacası, kendisinden sonra gelen oyunlara büyük ölçüde yön gösterebilmiş, onlara birşeyler katabilmiş yapımlar olması doğaldır. Tam olarak StarCraft’ta böyle bir yapımdı dersek, sanırım pek de yanılmış olmayız.

Kendisinden sonra gelen gerçek zamanlı strateji oyunlarına önemli ölçüde yol gösteren StarCraft, seneler önce yayınlanan orijinal oyunuyla bir kez daha PC’lerimize konuk olmaya hazırlanıyor.

Blizzard tarafından kısa süre önce duyurulan StarCraft Remastered, geçtiğimiz gün satışa sunuldu. Battle.net üzerinden 14.99 dolarlık etiketi ile satışa sunulan oyun, gelişmiş grafikleri ve değişen dialog yapısı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Klasik StarCraft oynanışını bünyesinde barındıran StarCraft Remastered, ilk oyun ve Brood War’ın 4K çözünürlüklü versiyonlarını içeriyor. Ayrıca oyunda tekrardan elden geçirilen ses efektleri, yenilenmiş matchmaking sistemi ve Blizzard ağına tam bağlantı gibi ekstralar da bulunuyor. 13 farklı dil desteğine sahip olan StarCraft Remastered şimdilik sadece PC ve Mac için yayınlanmış durumda. Açıkçası oyunun konsollar için gelmesi de pek olası görünmüyor.

Eğer daha önce orijinal StarCraft oyununu deneme şansınız olmadıysa, bu fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

CNN TÜRK