SİYASET: ‘Biz kavga istemiyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de yapılan Adalet Kurultayı’nın açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşcesine. Adalet kurultayımızın ana teması bu. Biz gerginlik, kavga istemiyoruz. Kendi ülkemizde huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz.” dedi.

CHP’nin Çanakkale’de yapacağı 4 günlük Adalet Kurultayı başladı. Açış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Çanakkale’yi geçilmez yapanların topraklarındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önsözünü yazdığı topraklardayız. Ve onlar, Çanakkale Savaşı’nı verenler, hep birlikte mücadele ettiler. Bu memleketin acıyla, kanla kurulduğunu Çanakkale bize hatırlatıyor. Adalet Kurultayımızın Çanakkale’de olmasının bir anlamı var. Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz. Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz.

Çanakkale destanı yazıldı ama fazla sürmedi, 3 yıl sonra Çanakkale’den tek bir mermi bile atmadan düşman gemileri İstanbul’a gitti. Dolmabahçe’nin önünde demirlediler ve başkenti ele geçirdiler. Gazi Mustafa Kemal, yeni bir mücadelenin önünü açtı. Bugün 26 Ağustos, 1922’de Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın başladığı gündür bugün. Onlara her zaman şükran borçluyuz. Herkese saygı duyduğumuz gibi bu ülke için kanını, canını veren herkese şükran borçluyuz.

Adalet Kurultayımızın ana teması; biz farklılııklarımızla bir arada bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine nasıl yaşayacağız? Biz adalet mücadelesini aslında yeni başlatmadık. Bu mücadele insanlık tarihi kadar eskidir.

8 PANEL 54 ÇALIŞTAY 600’E YAKIN KONUŞMACI

Adalet Kurultayı, Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda Eceabat’a bağlı Kocadere kamp alanında yapılıyor. 7 bin kişinin konaklayabileceği, ayrıca paneller ve çalıştayların yapılacağı çok sayıda çadır kuruldu.

Adalet Kurultayı’nda mahkemede, yaşamda, seçimde, inançta, geçimde, eğitimde, devlette ve medyada adalet konularının bulunduğu 8 ana başlık belirlendi. Bu başlıklarda 44 siyasetçi, uzman konuşacak. Ana başlıkların altında 54 çalıştay yapılacak. Bu çalıştaylarda da alanında uzman 540 kişi alt konulardaki adalet başlıklarını tartışacak.

30 AĞUSTOS KUTLANACAK

Kurultayın son günü 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak. Fener alayı düzenlenirken belgesel gösterimleri, tiyatro oyunları sahnelenecek. Kurultayın ikinci günü ise saat 06.00’da, Atatürk’ün “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” dediği 57’nci Alay’ın yürüyüş güzergâhı üzerinde 4 kilometrelik temsili ‘Adalet Yürüyüşü’ gerçekleştirilecek.

VATAN