SPOR: Vida vedalaştı!

Beşiktaş ile anlaşan Domagoj Vida takımıyla vedalaştı. Beşiktaş’ın ön prensip anlaşmasına vardığı Hırvat stoper Domagoj Vida, sosyal medya hesabı üzerinden kulübü Dinamo Kiev’in taraftarlarına veda ettiği bir paylaşımda bulundu.

Ocak ayında sözleşmesi bitecek 28 yaşındaki oyuncu için kapıyı aylar önce 6 milyon euro’dan açan Dinamo Kiev, yapılan sıkı pazarlıklar neticesinde Kartal’ın ‘1 milyon euro+kaleci Boyko’ teklifini kabul etti. Hırvat stoper için Ukrayna kulübüyle pazarlık masasına oturan Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, Dinamo Kiev Başkanı Surkis ile el sıkıştı. Ukrayna ekibinin başkanı Igor Surkis, dün “Bize en iyi teklifi Beşiktaş yaptı. Vida da bana Beşiktaş’ın kendisine uygun olduğunu söyledi” diyerek transferi duyurdu.

4 YILLIK İMZA ATACAK

Beşiktaş, sözleşmesinin bitmesine 6 aydan az süre kaldığı için yasal olarak transfer görüşmesi yaptığı Vida ile 3.5 yıllık protokol imzalamıştı. Ancak Dinamo Kiev ile bonservis konusunda anlaşma sağlanınca imzalanan bu protokol otomatikman 4 yıla uzatıldı. Transfermakt’a göre 9.5 milyon euro piyasa değeri olan Hırvat stoper, futbola Osijek’te başladı. 2010’da 2.4 milyon euro’ya Leverkusen’e giden Vida, 2011’de 1.3 milyon euro’ya Dinamo Zagreb’e transfer oldu. Kiev, tecrübeli stoperi 2013’te 5 milyon euro’ya aldı.

EŞİYLE BİRLİKTE EV BAKACAKLAR

Dinamo Kiev formasıyla 151 resmi maça çıkıp 12 gol atan ve 8 asist yapan Vida, kariyerinde 6 kupa kazandı. İki kez Ukrayna Şampiyonluğu, iki kez Ukrayna Kupa Şampiyonluğu, 1’er kez de Hırvatistan lig ve kupa şampiyonlukları kazanan Vida, 48 kez de Hırvatistan Milli Takımı formasını giydi. Hafta başında eşi Hırvat güzel Ivane Gugic ile birlikte Türkiye’ye gelmesi beklenen 28 yaşındaki oyuncu, imzayı attıktan sonra ev bakacak.

VEDA ETTİ

Hırvat stoper Domagoj Vida, sosyal medya hesabı üzerinden kulübü Dinamo Kiev’in taraftarlarına veda ettiği bir paylaşımda bulundu.

Gönderisinde Dinamo Kiev’de yaşadığı anlar için camiaya teşekkür eden Vida, yeni bir yolculuğa çıkacağını belirterek Kiev ekibine iyi dileklerini sundu ve kulübe veda etti.

 Vida

CUMHURİYET