SPOR: İlk maç ne zaman?..

UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimine 3. torbadan katılan Beşiktaş, G Grubu’nda yer aldı. Kara Kartal’ın rakipleri Monaco, Porto ve Leipzig oldu. İlk rakip 13 Eylül’de Porto… Başkan Orman, “Bu seviyede kolay kura yok. Beşiktaş artık çantada keklik görülen bir kulüp değil. Daha hırslı ve tecrübeliyiz. Hedefimiz gruptan çıkmak” dedi.
Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. G Grubu’na düşen temsilcimiz Fransa’nın Monaco, Portekiz’in Porto ve Almanya’nın Leipzig takımları ile eşleşti. Serüven 13 Eylül’de deplasmanda oynanacak Porto maçıyla başlayacak. Beşiktaş gruptan çıkarsa 11 Aralık’ta son 16’daki rakibi belli olacak. Son 16’da ilk maçlar 13-14-20-21 Şubat’ta, rövanşları ise 6-7-13-14 Mart’ta oynanacak. Çeyrek final maçları 3-4 Nisan, rövanşları 10-11 Nisan’da oynanacak. Yarı finaller 24-25 Nisan, rövanşları 1-2 Mayıs’ta olacak. 2017- 2018 sezonu finali, 26 Mayıs 2018’de Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, tecrübeli ve kaliteli oyuncuların geldiğini bu sebeple de umutlu olduklarını söyledi. Başkan Orman, “Geçtiğimiz sezon Fransız takımı Lyon, Portekiz’den Benfica ile oynadık. Bu sezon da Monaco ve Porto ile eşleştik. Artık kolay kura yok. Beşiktaş artık cepte görülen, çantada keklik görülen bir kulüp değil, herkesin saygı duyduğu bir kulübüz. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Daha hırslı ve tecrübeliyiz. Pepe, Medel, Negredo gibi tecrübeli oyuncularımız geldi; umutluyum” diyerek kuradan memnuniyetini belirtti.

EN DİŞLİ RAKİP MONACO

7 yıldızını satan Monaco, çok önemli takviyeler yaparken; Mbappe, Falcao ve Diakhaby’li hücum hattıyla öne çıkıyor.

Seribaşı olarak temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan Monaco, hücum hattıyla dikkat çekiyor. Fransız ekibi, Real Madrid ve Barcelona gibi yıldızların kanca attığı Mbappe, Falcao ve Diakhaby ile rakiplerine gözdağı veriyor. Mendy, Bernardo Silva, Bakayoko, Maximin, Valere, Diallo ve Corentin Jean gibi isimleri yollayan Monaco; orta alanı Tielemans takviyesiyle güçlendirdi. Leonardo Jardim’in öğrencileri geçen sezon yarı finale kadar yükselmişti.

KÜNYESİ
Kuruluş: 1924
Renkleri: Kırmızı-beyaz
Stadı: II.Louis
Kadro değeri: 253 Milyon euro
Başkan: Dmitry Rybolovlev
Başarıları: Lig (8 Şampiyonluk), Fransa Kupası (5), Lig Kupası (1), Fransa Süper Kupa (2)

İLK KARŞILAŞMA
17 EKİM 2017 | MONACO – BEŞİKTAŞ

RÖVANŞ
1 KASIM 2017 | BEŞİKTAŞ -MONACO
Fotomaç