AKTÜEL: Sosyal medyanın zengin çocukları

“Türkiye’nin zengin çocukları” İngiltere gündeminde ses getirdi. Son dönemde sosyal medya üzerinde iyice yaygınlaşan, “Zengin çocuklar” modası Türkiye’ye de sıçradı. Instagram’da yer alan “Türkiye’nin zengin çocukları” isimli hesap İngiliz basınının gündemine oturdu. Fotoğraflarda genç ve zengin Türklerin yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyor.

Kimileri için bir gösteriş alanı olan sosyal medya, son dönemde “X’in zengin çocukları” adı altında hesaplara evsahipliği yapıyor. Bunlar arasında Hong Kong da var Dubai de, ABD de var İsviçre de…

Instagram’da açılan “Rich Kids of Turkey” isimli hesap, Türkiye’de yaşayan genç ve zenginlerin fotoğraflarıyla dolup taşıyor.

Türkiye’nin farklı yerlerinde tatil yapan ve Mikonos gibi yerlerde çekilen ve zenginlikleri ortaya çıkaran fotoğrafların paylaşıldığı hesap beğeniden beğeniye koşuyor.

İngiltere’nin çok satan tabloid gazetesi The Sun da bu konuyu okuyucularına duyurdu.

The Sun, “Türk lokumları- Türkiye’nin zengin çocukları yaz tatillerini şampanya tüfekleri, deniz kenarındaki villalarla ve havalı yatlarla geçiriyor” başlığını attı.

Gazete, “Türkiye’nin zengin çocukları jetleriyle Dubai, Singapur, Maldivler, İspanya, New York ve Yunanistan’a gidiyor ve bunları Instagram’da paylaşıyor” ifadesini kullandı.

SÖZCÜ