AKTÜEL: Mesut Mercan’ı kaybettik

TRT’nin unutulmayan spikerlerinden Mesut Mertcan, hayatını kaybetti. Mesut Mertcan, hayatını sürdürdüğü Adana Huzurevi’nde yaşamını yitirdi. Mertcan, kısa süre önce TRT 1’deki ana habere konuk olmuş, TRT’de geçen yıllarını anlatmıştı.

Son yıllarını Adana Huzurevi’nde geçiren ve çeşitli rahatsızlıkları bulunan Mesut Mertcan, 71 yaşında yaşamını yitirdi. Mesut Mercan gençliğinde Adana’da gazino ve cambazhanelerde sunuculuk yaptı, reklam ajansılarında çalıştı. 1973’de TRT spikeri oldu. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde sabaha karşı radyoda 1 numaralı MGK bildirisini okumasıyla tanınmıştı.

Daha sonra Star, Kanal 6, Kanal 9, Ulusal Kanal gibi televizyon kanallarında reklam spikerliği, sunuculuk yaptı.

4 kez evlilik yapan,son eşinden 2012’de ayrılan 2 çocuk babası ünlü spiker son eşinden de 2012’de ayrıldı. Önce İstanbul´da son yıllarda da Adana Huzurevi’nde yaşamını sürdürürken, hastalıkları nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. ’Şimdi Şiirler’ adlı bir şiir albümü bulunuyor. Mertcan 1996-2009 arasında bazı uzun metrajlı filmlerde de rol almıştı.

Mesut Mertcan, kısa süre önce TRT 1’deki ana habere konuk olmuş, TRT’de geçen yıllarını anlatmıştı. Programda duygu dolu anlar yaşanmıştı.

MESUT MERTCAN’IN SON SÖZLERİ

Mesut Mertcan, Adana Huzurevi’nde 23 numaralı odasında kendisine verilen ödül ve Neslihan Dağlı’nın hediye ettiği “Kelebek Ömrü Aşk Misali” kitabını geride bıraktı.

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem Hayta ise Mesut Mertcan’ın çeşitli rahatsızlıkları olduğunu ifade ederek, “En son bir hafta önce özel bir hastaneye götürerek kontrolden geçirildi. Birkaç gün önce görüştüğümüzde bana ’dipteyim’ demişti. Bugün de sabah 10.00 gibi karşılaştık, ’Beni öbür yere götürün’ dedi. Ben de anlamadım. Daha sonra odasına geçti. 11.00’de hayatını kaybettiğini öğrendik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma hayali vardı. Onunla tanışmayı çok istiyordu. Ben birilerine şifahen söyledim ama olmadı” dedi.

POSTA