TEKNOLOJİ: Destiny 2, PS Pro’da 2160p çözünürlükte çalışıyor

Beta testlerinden anlaşılan o ki, Destiny 2 grafikleriyle ilk oyunun çok ötesinde.

Destiny 2 beta artık mevcut ve Bungie’nin merakla beklenen FPS oyununa yakından bakma şansımız oldu. Şimdi herkesin merak ettiği soruya gelelim: PS4 Pro’da 4K çözünürlükte mi çalışıyor? Evet, Destiny 2160p’de çalışıyor.

Digital Foundry ekibinin yaptığı analizlere göre oyun PS4 Pro’da kullanılan Checkerboarding teknolojisi sayesinde 2160p ve PS4’de 1080p çözünürlükte çalışıyor. PS4 Pro’da sunulan görüntünün gerçek yani native 4K olmadığını belirtelim. Dinamik çözünürlük sayesinde, çözünürlük yatay eksende 3072 ila 3840 arasında değişiyor. Burada görüntünün gerçek 4K olmamasına takılmayın, PS4 Pro sahiplerini muhteşem grafiklerin beklediğini şimdiden müjdeleyebiliriz.

PS4 için çözünürlük düşürülüp 1080p’de native bir görüntü yakalanmış. Diğer oyunların aksine, Destiny 2’de PS4 ve PS4 Pro arasında belirgin farklar mevcut. Her iki konsolda da oyun 30 fps’de kilitli çalışıyor. PS4’de fps’de nadir düşmeler yaşansa da oyun deneyimini olumsuz etkilemediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Digital Foundry ekibi Destiny 2’nin PC’de her açıdan daha güzel göründüğünü de ifade ediyor. PC’lerin teknik gücü göz önünde bulundurulursa, PS4’de yaşanan ufak sorunların PC’de yaşanmadığını söylüyor. Yine de oyun, test edilen bütün platformlarda sunduğu görüntü itibariyle selefinden çok daha kaliteli.

Yapılan diğer iyileştirmelerden biri de oyunun yükleme sürelerinin hissedilir ölçüde kısaltılmış olması. Böylece sinir bozucu bir şekilde yükleme ekranına dakikalarca bakmak zorunda kalmayacağız. Ayrıca hikaye modunda, önceden kaydedilmiş animasyonlardan ziyade oyun içi görüntülerin kullanılacağı ve bunların bolca olacağı söyleniyor.

Şu ana kadar sözünü ettiğimiz hususlar beta versiyonu kapsamında olmakla birlikte son sürüme kadar değişikliğe uğrayabilirler. Xbox One X’in neler yapabileceğini de merakla bekliyoruz. Checkerboarding teknolojisinden yararlanıp yararlanmayacağını ya da gerçek 4K çözünürlükte mi çalıştıracağını bekleyip öğreneceğiz.

IGN