DÜNYA: Fotoğraflarla Güneş tutulması

Yüzyılın en büyük Güneş tutulması ABD’de gözlemlendi. Milyonlarca kişi 38 yıl sonra yeniden gerçekleşen tam Güneş tutulmasını izledi. İnternet üzerinden yapılan canlı yayınlarla da dünyanın farklı bölgelerindeki pek çok kişi de bu olaya şahit oldu.

Amerika Kıtası’ndan çıplak gözlegözlemlenen Güneş tutulması milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Tutulma en net şekilde ABD’nin Idaho, Nebraska, Oregon, Missouri, İllinois, Tennessee, North Carolina, Wyoming eyaletlerinde izlenebildi.

Saat 19:00 civarında başlayan Güneş tutulması, büyük ilgiyle izlendi.

TRUMP AİLESİ TUTULMAYI BEYAZ SARAY’DAN İZLEDİ
Tam Güneş tutulmasını izleyenler arasında ABD Başkanı Trump da vardı. Trump, tutulmayı Beyaz Saray’da eşi ve oğlu ile birlikte izledi.

Birçok kuruluş binaların terasında güneş tutulmasını izlemek için etkinlik düzenlerken, milyonlarca Amerikalı parklarda ve meydanlarda toplanarak, teleskoplarla, kameralarla ve tek kullanımlık koruyucu gözlüklerle tutulmayı şenlik havasında izledi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uydulardan, yüksek irtifa balonlarından ve araştırma uçağından NASA TV ile canlı yayın yaptı.NASA yaptığı açıklamada, güneş tutulması yayınını 4 milyon 400 bin kişinin izlediğini bildirdi. Bu sayıyla NASA tarihinin en çok izleyici alan yayınını gerçekleştirmiş oldu.

İşte Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından heyecanla gözlemlenen Güneş tutulmasından tarihi kareler…















SÖZCÜ, NTV